zdravila za koronarno arterijo

Zdravila so pomemben del zdravljenja. Če jih pravilno uporabite, lahko zmanjšate tveganje za srčni napad ali umiranje zaradi bolezni koronarnih arterij.

Zaviralec angiotenzinske konvertaze (ACE); Zaviralci receptorjev angiotenzina II (ARB, blokator beta, zaviralec kalcijevih kanalov, diuretiki

Aspirin, ibuprofen in naproksen so vsa nesteroidna protivnetna zdravila (NSAID) in lahko lajšajo bolečino in vnetje. Toda le aspirin zmanjša tveganje za srčni napad ali možgansko kap. Ne uporabljajte ibuprofena ali naproksena za aspirin. Če morate dolgo časa vzeti NSAID, se posvetujte s svojim zdravnikom in preverite, ali je to varno za vas.

Stabilna angina lahko pogosto nadzorujemo z zdravili, kot je

Ne uporabljajte zdravil za izboljšanje erekcije, kot so sildenafil (Viagra), tadalafil (Cialis) ali vardenafil (Levitra), če vzamete nitroglicerin ali druge nitrate za angino pektoris. V kombinaciji lahko ti dve zdravili povzročita resen padec krvnega tlaka. Pogovorite se s svojim zdravnikom. Obstajajo druga zdravila, ki morda pomagajo, da olajšajo angino pektoris.

Za več pomoči pri nadzoru angine, glejte

Zdravilo je močno orodje za pomoč pri obvladovanju bolezni srca. Če želite kar najbolje izkoristiti vaša zdravila, jih vzemite po predpisih. To je lahko težko zaradi števila, ki jih morate vzeti in stroškov. Morda boste morda skrbeli tudi za neželene učinke.

Morda imate redne preiskave krvi za spremljanje, kako zdravilo deluje v vašem telesu. Vaš zdravnik vam bo verjetno sporočil, kdaj morate opraviti teste.

Aspirin in drugi antiplateleti

Statini

Nitrati (nitroglicerin in dolgotrajni nitrati); Zaviralci beta; Zaviralci kalcijevih kanalov; Ranolazin (Ranexa).