zaprtje opioidnih zdravil proti bolečinam

Trendi upravljanja bolečin

Zdravila, imenovana opioidi, lahko izbrišejo nekatere najtežje bolečine. Lahko pa vas tudi zaprta. Težava se vedno ne začne takoj. Lahko se zgodi vsakič, ko jemljete zdravilo.

Bolečina je normalni del življenja: kožno koleno, napetost glavobol, zlom kosti. Toda včasih bolečina postane kronična – težava, ki jo lahko preučite pri svojem zdravniku. je vprašal Eduarda Fraifelda, predsednika Akademije za bolecino za bolečine, da bralcem pomaga razumeti akutno in kronično bolečino.

Zaprtje je lahko več kot le neudobno. Če se ne zdravite z njo, imate morda bolečine in krči v črevesju, vaš trebuh pa lahko odstrani. Sčasoma se črevesje lahko blokira, kar je lahko nevarno.

Vaša najboljša stava je, da poskušate ohraniti težavo. Ko vam zdravnik da recept za opioid, se vprašajte, kako se izogibate zaprtju. Če se to zgodi, se posvetujte z zdravnikom o zdravljenju. Pokličite ga takoj, če se počutite hudo bolečino.

Kako je slabo zaprtje odvisno od količine opioida, ki ga jemljete.

V nasprotju z drugimi neželenimi učinki teh zdravil, kot so zaspanost ali slabost, zaprtje po nekaj dneh po zdravljenju ne izgine. Znanstveniki mislijo, da je to zato, ker se črevo ne uporablja za opioide, kot to počne ostalo telo. Več časa ste vzeli drogo, večja je možnost, da vas bo blokirala.

Zdravilo se lahko z vašo presnovo zmeša na nekaj načinov

Mešani signali. Običajno mišice okoli črevesja stisnejo in pustijo, da potisnete blato skozi črevo. To gibanje, imenovano peristaltis, se zgodi v valovih. Pomislite na molžo krav, kjer ste stiskali in spustili.

Opioidi lahko upočasnijo ali prenehajo s peristaltom s pošiljanjem sporočil vzdolž živcev znotraj črevesja in hrbtenice. Ta sporočila lahko tresenje črevesja na obeh koncih blata, tako da ne gre nikamor.

Ni izhoda. Tvoja črevesja imajo tudi okrogle mišice, imenovane sfinktre, ki ločujejo en del črevesja od drugega, kot je tanko črevo iz debelega črevesa. Sfinkterji delujejo kot vlečke. Ko se odprejo, lahko blato prehaja.

Tvoja blata se lahko trdo in suha; Morda ne boste želeli iti tako pogosto kot prej; Morda se boste morali zelo potruditi, ko greste; Morda se boste počutili, kot da ne boste dobili vsega ven.