vodnik grozda glavobol – vzroki, simptomi in možnosti zdravljenja

Kaj je to?

Glavoboli grozdov so zelo močni glavoboli. Običajno se začnejo na območju okrog enega očesa, nato pa se razširijo na bližnja področja obraza. Vsak glavobol traja približno pol ure do treh ur. Epizode se lahko pojavijo večkrat v 24 urah (v skupinah). To se zgodi vsak dan, ki traja več tednov do mesecev .; Večina glavobolov se pojavlja ponoči. To stanje pogosto vpliva na moške kot ženske. Nekateri ljudje odkrijejo, da imajo “sprožilce”, ki začenjajo glavobol, na primer; Alkohol; Določena živila, zlasti tista z visoko vsebnostjo nitritov (npr. Slanina); Tobačni izdelki; Svetle luči; Vroče vremenske razmere ali vroče prhe in kopeli

Simptomi

Simptomi glavobola v gruči vključujejo; Intenzivna bolečina lokalizirana okoli enega očesa ali blizu templja. Bolečina je globoka in eksplozivna. Običajno se v petih minutah gradi do največje intenzitete. Bolečina se lahko razširi na bližnja področja obraza ali čeljusti.

Diagnoza

Zdravnik vas bo vprašal o vaši zdravstveni anamnezi in simptomih glavobola. To bo pripomoglo k razlikovanju med glavnimi glavami tipa klasterjev ali osnovno boleznijo.

Kako dolgo traja?

Glavoboli grozdov običajno trajajo od pol ure do treh ur. Približno štiri do osem tednov se pojavljajo enkrat do trikrat dnevno.

Kako preprečiti to zdravstveno stanje

Vzrok grozdnih glavobol ostaja skrivnost. Ni mogoče preprečiti prvega pojavljanja.

Kako zdraviti to zdravstveno stanje

Težko je ustaviti bolečino prvega glavobola, ki ga imate. Glavobol običajno izgine, ko pridete do zdravniške pisarne ali v nujnih prostorih.

Kdaj obiskati zdravnika

Če imate katerokoli obliko glavobola, se posvetujte z zdravnikom

Prognoza

Nobene terapije ali spremembe v načinu življenja ne morejo dosledno preprečevati glavobolov. Zdravljenje lahko pomaga skrajšati aktivna obdobja. Pomaga zmanjšati število in resnost bolečih epizod.