vadba v hladnem vremenu: ogreje, da preprečimo bolečine v mišicah

Amber Greviskes

Govor: zimski treningi lahko povzročijo bolečine v mišicah in poškodbe

Vsako leto po mojem prvem treningu na prostem po tem, ko se temperatura pade, se mi naslednje noge razburjajo. Nisem še posebej brez oblike. Pravzaprav sem vsakodnevno in te bolečine ni mogoče pripisati prevelikemu potiskanju ali poskusu novih vaj. Namesto tega, vsak november, kot so ura, mišice v nogah zožijo, se obremenjujejo in ostanejo na ta način več dni. Mnogi ljudje, ki jih srečam v telovadnici, imajo podobne zgodbe. Nobeden od nas nima artritisa ali drugih pogojev, ki bi morali sprožiti to bolečino, zato se pogosto sprašujemo, kaj je narobe.

Verjetnost: hladno vreme lahko povzroči strožje mišice in sklepe

Hladno vreme povzroča, da mišice izgubljajo več toplote in povzročijo zvezo, kar povzroča tesnobo po telesu. Spoji postanejo močnejši, mišice lahko izgubijo svoj obseg gibanja in živci se lahko lažje zaskoči, glede na ortopedski fizioterapevt Vivian Eisenstadt s sedežem v Los Angelesu.

Zahvaljujoč učinkom hladnejših časov, so mišice prisiljene delati veliko težje za dokončanje istih opravil, ki jih preprosto izpolnijo v milejšem vremenu. To povzroča večje poškodbe mišičnega tkiva in lahko povzroči večjo bolečino. Za preprečitev poškodbe se prepričajte, da se ogreje nekaj dlje kot običajno.

“Normalno je, da se nekaj dni po telesni vadbi počutite bolečine v mišicah, še posebej, če gre za drugačno vrsto aktivnosti ali na bolj intenzivni ravni, kot se uporablja vaše telo,” pravi Amy McDowell, fizioterapevt in inštruktor Pilates iz ARC Fizikalna terapija, v Chicagu. “Če se počutite bolj vneto pozimi po isti vadbi, kot ste naredili v preostanku leta, bi lahko bilo, da vaše telo potrebuje daljše segrevanje.”

Poskusite začeti z vadbo z lahkimi kardio vajami, na primer s hitro hojo. S tem boste dvignili svojo temperaturo v središču in zagotovili, da kisik in kri tečejo po telesu. Osnovno pravilo je, da morate ogreti 10 minut, ko je temperatura med 35 in 45 stopinj Celzija. Za vsak padec temperature 10 stopinj pod 35, podaljšajte ogrevanje za pet minut.

Med vadbo morate šteti med …

Med vadbo morate šteti med …