prirojene srčne pomanjkljivosti-kaj se zgodi

Prirojene srčne pomanjkljivosti se zgodijo, ko se srce ne oblikuje normalno, saj razvija otroka (plod) v maternici. Srčne okvare lahko povzročijo težave s pretokom krvi skozi srce po rojstvu otroka. Težave lahko vplivajo na otroško kri in oskrbo s kisikom.

Razvojne zamude ali motnje v delovanju ali težave z obnašanjem; Določene fizikalne lastnosti, kot so višina in telesna masa odraslih, ki so manjše od povprečja, klabinga ali cianoze (modrikastega odtenka na kožo z nizko koncentracijo kisika v krvi). Te lahko predstavljajo izzive za samozavest in samozavest.

Le približno tretjina dojenčkov, rojenih s prirojeno srčno popako, imajo velike pomanjkljivosti, ki potrebujejo operacijo ali imajo napake, ki lahko povzročijo smrt v prvem letu življenja. 1

Niso odkrite vse napake, ko je otrok zelo mlad. Nekatere napake ne povzročajo simptomov in niso življenjsko nevarne. Te pomanjkljivosti ni mogoče najti do najstniških let ali več.

Nekateri otroci imajo krajšo življenjsko dobo od povprečja, če je njihova napaka huda ali če pride do srčnega popuščanja ali drugih zapletov.

Veliko otrok in odraslih s popravljenimi napakami v srcu vodi zdravo življenje. Toda zdravljenja, ki so jih imeli, ali napake same, lahko povzročijo ali so povezani z dolgoročnimi težavami. Ti vključujejo

Če ste odrasli s prirojeno srčno pomanjkljivostjo, sorodne pomanjkljivosti srca pri odraslih.

Morda boste morali sprejeti odločitve o stvareh, kot so

Nosečnost; Nadzor nad rojstvom; Vrsta zaposlitve.