pogoste prehrambene napake

Gary D. Vogin, M; 10. aprila 2002

Prestrašena beseda “D”, prehrana, prinaša slike pomanjkanja in neuspeha mnogim. Nihče, ki je bil tam, bi trdil, da je enostavno držati načrta za težo za dolgo vožnjo, vendar je lažje ostati motiviran, če gledate in se izogibate najpogostejšim napakam.

Številni dietetiki poskušajo zmanjšati vnos kalorij, tako da preskočijo obroke, kot je zajtrk, vendar je ta pogosta napaka zanesljiv recept za neuspeh. Večina načrtov za prehrano namerava širiti obroke čez dan, ponavadi zajtrk, kosilo, večerjo in prigrizek ali dve, tako da se nikoli ne počutite “lačni” in zato manj verjetno, da bodo po kosilu vreči žetone.

Recimo, da ste pojedli vrečo čipov. Ne naredite napake, da bi negativni samopogovor začeli odvračati od svojega cilja. Ta majhen glas, ki pravi: “Lahko tudi samo odnehaš. Ta prehrana ne bo delovala, zdaj si jo raztrgala.” Ključ do uspeha je vztrajnost, ne popolnost.

Naredite seznam vseh živil, ki jih boste potrebovali za načrt za obroke v tem tednu in jih kupite hkrati. Brez sestavin, ki jih potrebujete pri roki, je enostavno opravičiti, da bi dobili pot. Na kosilo naredite večer prej, tako da nimate opravičila, da bi šli na del.

Poleg tega, ker vam daje občutek, da ste polni, voda pomaga vašim celicam opravljati svoje delo. Vizualizirajte vodo, ki grize v vsako celico svojega telesa, izplakne toksine in odpadke ter pusti za sabo čist in pusto bojno napravo, pripravljeno za delovanje na optimalnih ravneh.

Dieta brez vadbe je kot polnjenje avtomobila s plinom in ga nikoli ne vozite. Morate goriti gorivo, da izpraznite rezervoar. To ne pomeni, da se morate mučiti, samo narediti nekaj, kar lahko uživate, in da se boste premikali, tudi z zmerno hitrostjo.

Naredite seznam razlogov, zaradi katerih želite izgubiti težo. Prebite in vključite vse, ne da bi si ogledali stvari, ki se zdijo majhne ali trivialne. Na seznamu se seznanite s svojimi cilji, ko se počutite, kot da bi se odrekli.

zdrave, okusne recepte in revije Eating Well.

Med vadbo morate šteti med …