opis kortikosteroidov (otićne poti) in imena blagovnih znamk

Ušesne kortikosteroide (zdravila, podobna kortizonom) se uporabljajo v ušesu za lajšanje rdečice, srbenja in otekanja zaradi določenih težav z ušesi.

Otoški kortikosteroidi so na voljo le z zdravniškim receptom.

Ta izdelek je na voljo v naslednjih dozirnih oblikah

Povejte svojemu zdravniku, če ste kdaj imeli kakšno nenavadno ali alergično reakcijo na zdravila v tej skupini ali kateri koli drugi zdravili. Povejte svojemu zdravniku, če imate kakšne druge vrste alergij, kot so barvila za živila, konzervansi ali živali. Za izdelke brez recepta natančno preberite oznake ali sestavine pakiranja.

Ni posebnih podatkov o uporabi oticnih kortikosteroidov pri otrocih. Za zmanjšanje rasti in hipoadrenalizem (anoreksija, nizek krvni tlak in šibkost) je treba upoštevati otroke, rojene pri materah, ki jemljejo oticno kortikosteroidno terapijo med nosečnostjo.

Čeprav ni posebnih podatkov o uporabi oticnih kortikosteroidov pri starejših, od njih pričakujemo, da ne bodo povzročili različnih neželenih učinkov ali težav pri starejših kot pri mlajših odraslih.

Olje; Rešitev

Študije z otoškimi kortikosteroidi niso bile opravljene pri nosečnicah. Vendar pa so v študijah na živalih pokazali, da kortikosteroidi povzročajo napake pri porodu. Preden vzamete to zdravilo, se prepričajte, ali vaš zdravnik ve, ali ste noseči ali če zanosite.

Alergije

Kortikosteroidi prehajajo v materino mleko. Prepričajte se, da ste razpravljali o tveganjih za otroka in o koristih zdravila s svojim zdravnikom.

Pediatrični

Čeprav se nekatera zdravila sploh ne smejo uporabljati skupaj, v drugih primerih se lahko uporabita dve različni zdravili, tudi če pride do interakcije. V teh primerih vam bo zdravnik morda želel spremeniti odmerek ali pa bodo morda potrebni drugi varnostni ukrepi. Obvestite svojega zdravnika, če jemljete katero koli drugo zdravilo na recept ali brez recepta (brez recepta).

Geriatric

Nekatera zdravila se ne smejo uporabljati ob času uživanja hrane ali jedi nekaterih vrst hrane, saj lahko pride do interakcij. Uporaba alkohola ali tobaka z določenimi zdravili lahko povzroči tudi interakcije. Pogovorite se s svojim zdravnikom o uporabi zdravila z živili, alkoholom ali tobakom.

Nosečnost

Dojenje

Medsebojno delovanje z zdravili

Prisotnost drugih zdravstvenih težav lahko vpliva na uporabo zdravil v tem razredu. Posvetujte se s svojim zdravnikom, če imate še kakšne druge zdravstvene težave

Druge interakcije

Za uporabo ušesnih kapljic

Drugi zdravstveni problemi

Če želite zdravilo ohraniti čim bolj brez zarodkov, se ne dotikajte kapljice ali konice aplikatorja na katero koli površino (vključno z ušesom). Tudi posodo hranite tesno zaprto.

Odmerjanje

Ne uporabljajte kortikosteroidov pogosteje ali daljše obdobje, kot vam je naročil zdravnik. To lahko poveča možnost neželenih učinkov.

Ne uporabljajte nobenega preostanka zdravila za prihodnje težave z ušesi, ne da bi se pri tem predhodno posvetovali s svojim zdravnikom. Zdravila ne smete uporabljati, če so prisotne nekatere vrste okužb. Zaradi tega lahko okužba poslabša.

Zdravila za odmerjanje v tem razredu bodo različna pri različnih bolnikih. Upoštevajte navodila svojega zdravnika ali navodila na nalepki. Naslednje informacije vključujejo le povprečne odmerke teh zdravil. Če je odmerek drugačen, ga ne spreminjajte, razen če vam to naroči vaš zdravnik.

Količina zdravila, ki jo jemljete, je odvisna od moči zdravila. Tudi število odmerkov, ki jih jemljete vsak dan, čas, ki je dovoljen med odmerki, in čas, ki ga vzamete, so odvisni od zdravstvene težave, za katero uporabljate zdravilo.

Če ste pozabili vzeti odmerek tega zdravila, ga vzemite čim prej. Vendar, če je skoraj naslednji čas za vaš naslednji odmerek, preskočite zamujeni odmerek in se vrnite na redni čas odmerjanja. Ne dvojnih odmerkov.

Hranite izven dosega otrok.

Zdravilo shranjujte v zaprti posodi pri sobni temperaturi, stran od toplote, vlage in neposredne svetlobe. Ne zamrzujte.

Ne hranite zastarele medicine ali zdravila, ki ni več potrebna.

Če se vaše stanje ne izboljša v 5 do 7 dneh ali če se poslabša, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Missed Dose

Medtem ko se zdravite z otićnimi kortikosteroidi in po prenehanju zdravljenja, nimajo imunizacije (cepljenja) brez zdravniśkega dovoljenja. Otoški kortikosteroidi lahko zmanjšajo odpornost vašega telesa in obstaja možnost, da boste morda dobili okužbo, ki jo imunizacija poskuša preprečiti. Poleg tega druge osebe, ki živijo v vašem gospodinjstvu, ne smejo jemati ali so pred kratkim jemale peroralno cepivo proti otroški paralizi, ker obstaja možnost, da bi lahko virus polio prenesli na vas. Prav tako se izogibajte drugim osebam, ki so jemale peroralno cepivo proti otroški paralizi. Ne približujte se jim in ne ostati v isti sobi z njimi za zelo dolgo. Če ne morete uporabiti teh varnostnih ukrepov, morate razmisliti o uporabi zaščitne maske za obraz, ki pokriva nos in usta.

Skladiščenje

Zdravilo lahko skupaj s potrebnimi učinki povzroči neželene učinke. Čeprav se ne pojavijo vsi ti neželeni učinki, če se pojavijo, bodo morda potrebovali zdravniško pomoč.

Nekateri neželeni učinki se lahko pojavijo, ki običajno ne potrebujejo zdravniške oskrbe. Ti neželeni učinki med zdravljenjem lahko izginejo, ko se vaše telo prilagodi zdravilu. Tudi vaš zdravstveni delavec vam lahko pove, kako preprečiti ali zmanjšati nekatere od teh neželenih učinkov. Preverite pri svojem zdravstvenem delavcu, če se kateri od naslednjih neželenih učinkov nadaljuje ali je moteč ali če imate kakšna vprašanja o njih

Pri tem zdravilu niso poročali o drugih pogostih ali pomembnih neželenih učinkih.

Drugi neželeni učinki, ki niso navedeni, se lahko pojavijo tudi pri nekaterih bolnikih. Če opazite druge učinke, se posvetujte s svojim zdravstvenim delavcem.