opis decitabina (intravenske poti) in imena blagovnih znamk

Decitabin se uporablja za zdravljenje mielodisplastičnih sindromov (bolezni krvi in ​​kostnega mozga, MDS) in nekaterih vrst anemije. To zdravilo je antineoplastično (zdravilo proti raku).

To zdravilo je na voljo le z zdravniškim receptom.

Ta izdelek je na voljo v naslednjih dozirnih oblikah

Pri odločanju za uporabo zdravila je treba tveganje za jemanje zdravila pretehtati glede na dobro, kar bo storilo. To je odločitev, ki ste jo in vaš zdravnik. Za to zdravilo je treba upoštevati naslednje

Povejte svojemu zdravniku, če ste kdaj imeli kakšne nenavadne ali alergične reakcije na to zdravilo ali katero koli drugo zdravilo. Povejte svojemu zdravniku, če imate kakšne druge vrste alergij, kot so hrana, barvila, konzervansi ali živali. Za izdelke brez recepta natančno preberite oznake ali sestavine pakiranja.

Ustrezne študije o vplivu starosti na učinke decitabina pri pediatrični populaciji niso bile izvedene. Varnost in učinkovitost nista bili ugotovljeni.

Prašek za rešitev

Ustrezne študije, izvedene do danes, niso pokazale težav s specifičnimi geriatričnimi boleznimi, ki bi omejile uporabnost decitabina pri starejših.

Alergije

Pri ženskah ni ustreznih študij za določanje tveganja za dojenčke med uporabo tega zdravila med dojenjem. Preden vzamete to zdravilo med dojenjem, odmerite potencialne koristi pred možnimi tveganji.

Pediatrični

Čeprav se nekatera zdravila sploh ne smejo uporabljati skupaj, v drugih primerih se lahko uporabita dve različni zdravili, tudi če pride do interakcije. V teh primerih vam bo zdravnik morda želel spremeniti odmerek ali pa bodo morda potrebni drugi varnostni ukrepi. Ko prejemate to zdravilo, je še posebej pomembno, da vaš zdravstveni delavec ve, ali jemljete katerokoli od spodaj naštetih zdravil. Naslednje interakcije so bile izbrane na podlagi njihovega potencialnega pomena in niso nujno vseobsegajoče.

Geriatric

Uporaba tega zdravila s katerokoli od naslednjih zdravil ni priporočljiva. Vaš zdravnik se lahko odloči, da vam ne bo zdravil s tem zdravilom ali spremenil nekaterih drugih zdravil, ki jih jemljete.

Nosečnost

Dojenje

Medsebojno delovanje z zdravili

Uporaba tega zdravila s katerokoli od naslednjih zdravil se običajno ne priporoča, vendar je morda potrebna v nekaterih primerih. Če sta obe zdravili predpisani skupaj, lahko zdravnik spremeni odmerek ali kako pogosto jemljete eno ali obe zdravili.

Druge interakcije

Nekatera zdravila se ne smejo uporabljati ob času uživanja hrane ali jedi nekaterih vrst hrane, saj lahko pride do interakcij. Uporaba alkohola ali tobaka z določenimi zdravili lahko povzroči tudi interakcije. Pogovorite se s svojim zdravnikom o uporabi zdravila z živili, alkoholom ali tobakom.

Drugi zdravstveni problemi

Prisotnost drugih zdravstvenih težav lahko vpliva na uporabo tega zdravila. Posvetujte se s svojim zdravnikom, če imate še kakšne druge zdravstvene težave

Zdravila za zdravljenje raka so zelo močna in imajo lahko številne neželene učinke. Preden prejmete to zdravilo, poskrbite, da boste razumeli vsa tveganja in koristi. Pomembno je, da med zdravljenjem tesno sodelujete s svojim zdravnikom.

To zdravilo boste prejeli, medtem ko ste v bolnišnici ali centru za zdravljenje raka. Medicinska sestra ali drugi usposobljeni zdravstveni delavci vam bodo dali to zdravilo.

To zdravilo se daje skozi iglo, nameščeno v eno od vaših žil.

Zelo pomembno je, da vaš zdravnik preveri vaš napredek na rednih obiskih, da se prepriča, ali to zdravilo deluje pravilno. Krvni testi so morda potrebni za preverjanje neželenih učinkov.

Uporaba tega zdravila med nosečnostjo lahko škoduje vašemu nerojenemu otroku. Zdravilo lahko povzroči tudi napake pri porodu, če oče to uporablja, ko oskrbi spolni partner. Če med uporabo tega zdravila pride do nosečnosti, takoj obvestite svojega zdravnika. Moški ne smejo oče otroka med jemanjem tega zdravila in 2 meseca po zdravljenju.

Zdravila proti raku lahko pri večini ljudi povzročijo slabost in / ali bruhanje, včasih tudi po prejemu zdravil, da se prepreči. Vprašajte zdravnika ali medicinsko sestro o drugih načinih za nadzor teh neželenih učinkov.

Decitabin lahko začasno zmanjša število belih krvnih celic v krvi, kar povečuje možnost okužbe. Lahko tudi zmanjša število trombocitov, ki so potrebni za pravilno strjevanje krvi. Če se to zgodi, obstajajo nekateri previdnostni ukrepi, ki jih lahko jemljete, še posebej, če je vaša krvna slika nizka, da zmanjšate tveganje za okužbo ali krvavitev

Zdravilo lahko skupaj s potrebnimi učinki povzroči neželene učinke. Čeprav se ne pojavijo vsi ti neželeni učinki, če se pojavijo, bodo morda potrebovali zdravniško pomoč.

Takoj se takoj posvetujte s svojim zdravnikom ali medicinsko sestro, če se pojavi kateri koli od naslednjih neželenih učinkov

Nekateri neželeni učinki se lahko pojavijo, ki običajno ne potrebujejo zdravniške oskrbe. Ti neželeni učinki med zdravljenjem lahko izginejo, ko se vaše telo prilagodi zdravilu. Tudi vaš zdravstveni delavec vam lahko pove, kako preprečiti ali zmanjšati nekatere od teh neželenih učinkov. Preverite pri svojem zdravstvenem delavcu, če se kateri od naslednjih neželenih učinkov nadaljuje ali je moteč ali če imate kakšna vprašanja o njih

Drugi neželeni učinki, ki niso navedeni, se lahko pojavijo tudi pri nekaterih bolnikih. Če opazite druge učinke, se posvetujte s svojim zdravstvenim delavcem.