obvladovanje stresa alergijske astme

Alergijska astma je lahko stresna. Na žalost, čustveni stres lahko povzroči tudi napade astme pri nekaterih ljudeh. Razumevanje strategij za obvladovanje stresa vam lahko pomaga preprečiti ali zaustaviti ta začaran cikel.

Pisanje akcijskega načrta za astmo lahko olajša stres, tako da vam pomaga, da se bolj zavedate svojega stanja. Pomaga vam tudi pri preprečevanju stresa, povezanega z nenačrtovanimi stroški nujnih nege.

Sodelujte s svojim zdravnikom, da razvijete svoj akcijski načrt s podrobnostmi, kot so

Obdržite redne sestanke s svojim zdravnikom in razporedite dodatne sestanke, če omejite običajne dejavnosti ali manjkajo delo zaradi vaše astme. Pokličite svojega zdravnika, če opazite spremembe simptomov, motnje spanca ali pogosteje uporabljate zdravila za hitro olajšanje.

Če imate zaskrbljenost ali zaskrbljenost zaradi vsakodnevnih zdravil za alergijsko astmo, se pogovorite s svojim zdravnikom. Večina zdravil za astmo je varna in neobičajna ter s pravilno uporabo lahko zmanjša ali celo odpravi njihove neželene učinke.

Govorite o svojem stanju in iskanju podpore od družine in prijateljev vam lahko pomagajo pri soočanju s stresom, ki ga povzroča vaša alergijska astma.

Učenje o vašem stanju lahko ublaži vaše strahove in počisti vse napake, ki bi jih vi ali vaši družinski člani lahko imeli zaradi alergijske astme. Nekateri ljudje na primer ne zavedajo, da se vaje, medtem ko se sprožijo možni astmi, ne sme izogibati. Tudi osebe z zmerno do hudo astmo lahko živijo fizično aktivno življenje.

Za zdravljenje alergijske astme lahko razmislite o alternativnih ali dopolnilnih zdravilih. Na primer, masaža, sprostitvene tehnike in joga vam lahko pomagajo sprostiti, zmanjšati tesnobo in nadzorovati dihanje. To vam lahko pomaga pri soočanju s simptomi alergijske astme. Vendar pa so potrebne nadaljnje raziskave, da bi ugotovili, ali lahko te vrste tehnik izboljšajo delovanje pljuč.

Vedno se pogovorite s svojim zdravnikom, preden vzamete novo zdravilo ali poskušate novo terapijo, ki bi lahko motila vaše predpisane zdravil.

V nekaterih primerih boste morda potrebovali zdravilo, ki vam bo pomagal obvladati anksioznost ali depresijo. Vprašajte svojega zdravnika o vaših možnostih.

Običajno se počutite preobremenjene z diagnozo kroničnega stanja, vendar z informacijami, zdravljenjem in podporo vaša alergijska astma ni nujno vir stresa.

Obiščite svojega zdravnika