krioterapija za zdravljenje raka prostate

Krioterapija uporablja izredno nizke temperature za zamrznitev in uničenje raka tkiva v prostati. Obstaja nekaj dolgoročnih študij, ki se osredotočajo na krioterapijo kot zdravljenje raka prostate.

Nihče ne zdravi raka na prostati, ki je pravi za vsakega moškega, vendar imate veliko možnosti. Vaš zdravnik bo razmislil o mnogih stvareh, ko vam bo priporočal enega, vključno z; Velikost vašega tumorja in kako daleč se je razširila, se imenuje po stopnicah vaše boli; Kako hitro naj bi tumor verjetno šel; Vaša starost in kako zdrav si; Vaše osebne nastavitve

Kot moški, prostata pogosto postane tarča več težav. Eden od teh je rak prostate. Vsako leto je več kot 200.000 moških diagnozo raka prostate. To je najpogosteje diagnosticiran rak pri moških po kožnem raku brez melanomov.

Tudi pri zgodnjem posredovanju in običajnem zdravljenju, 30% do 40% moških doživlja ponovitev raka prostate. To pomeni, da bodo potrebovali nadaljnje zdravljenje. Nekateri strokovnjaki menijo, da je krioterapija možnost zdravljenja ponavljajočega se raka prostate, še posebej, če začetno radiacijsko zdravljenje ni ubilo dovolj rakavih celic.

S krioterapijo se v prostato vstavi ultra tanka kovinska sonda ali igla. To se naredi z rezom, ki leži med anusom in moštom. Za zaščito sečnice pred ledenimi temperaturami postopka poteka toplotna solna raztopina skozi kateter.

Kirurg uporablja vizualne informacije, ki jih izdeluje ultrazvok kot vodilo med procesom. Zamrzovalna tekočina, kot je tekoči dušik ali bolj pogosto plin argona, se infundira s sondo v prostato. Intenzivna prehlad zamrzne prostato in uniči vsako rakasto tkivo, ki jo vsebuje. Uporaba slik iz ultrazvoka za prepoznavanje raka tkiva, lahko kirurg omejuje škodo na normalno tkivo prostate.

Vsako živo tkivo – zdravo ali nezdravo – ne more prenašati ekstremnih mrazov. Vdihavanje plina dušika ali argona v prostato povzroči hitro izločanje toplote iz žleze. Ker je vročina iztisnjena, obstaja trenutna nihanja ledenih kristalov ali ledenih kroglic. Posledica tega je porušitev celičnih membran. Sledi poškodba tkiva in, končno, celična smrt.

Ko so celice raka uničene, bele krvničke očiščijo mrtve celice in tkivo. Nekatere študije kažejo, da imunski sistem v tem procesu utripa in napada rakave celice, ki še vedno ostajajo.