kortikosteroidi za teniški komolec

Injekcije (posnetki)

Kortikosteroidi lajšajo bolečine in vnetja.

Najprej se lahko uporabi lokalni anestetik (lidokain) za pomoč pri diagnozi. Če ta posnetek izboljša bolečino, dobimo kortikosteroidno injekcijo. Lidokain se včasih daje s kortikosteroidom, da se zmanjša bolečina injekcije.

Vbrizgavanje kortikosteroidov se včasih uporablja za zdravljenje teniškega komolca. Kortikosteroidi so namenjeni za lajšanje bolečine teniškega komolca, če druge oblike zdravljenja niso pomagale.

Če ne najdete dolgoročne olajšave po treh injekcijah v enem letu, večje injekcije verjetno ne bodo pomagale in lahko škodujejo.

Nekateri zdravniki verjamejo, da otrokom ne smejo dajati kortikosteroidov.

Zdravljenje s kortikosteroidi se ne uporablja, če sumite na okužbo.

Študije kažejo, da lahko kortikosteroidne injekcije dajejo kratkoročno pomoč, vendar nimajo dolgoročne koristi v primerjavi z drugimi zdravljenji. 1 In velika analiza številnih študij kortikosteroidov kaže, da so dolgoročno kortikosteroidi slabši od drugih zdravljenj. 1 Na primer, ena študija je pokazala, da kljub temu, da kortikosteroidna injekcija po 6 tednih pokaže največ olajšav, je bila po 6 tednih in po 52 tednih povezana z večjo ponovitvijo in bolečinami kot z zdravljenjem z budnim čakanjem ali rehabilitacijo. 2

Vsa zdravila imajo neželene učinke. Toda mnogi ljudje ne čutijo neželenih učinkov, ali pa se lahko ukvarjajo z njimi. Vprašajte svojega farmacevta o neželenih učinkih vsakega zdravila, ki ga jemljete. Neželeni učinki so navedeni tudi v informacijah, ki jih vsebuje vaše zdravilo.

Tukaj je nekaj pomembnih stvari za razmišljanje

Pokličite svojega zdravnika ali drugih nujnih služb takoj, če imate

Pokličite svojega zdravnika, če ga imate

Eden pogostih stranskih učinkov tega zdravila je bolečina in otekanje prvega dne ali dveh po injiciranju. Pomaga pri uporabi ledu doma 15 do 20 minut.

Za celoten seznam neželenih učinkov glejte Referenco zdravil. (Sklicevanje zdravila ni na voljo v vseh sistemih.)

Standard prakse je, da je treba steroidne injekcije dati le tri do štirikrat na leto na enem skupnem območju.

Vbrizgavanje katere koli snovi v sklep ali kito ima zelo majhno tveganje za poškodbe, vključno s poškodbo kite, veznice ali nerva; krvavitev v tkivo; ali okužbe. Čeprav se te redko zgodi, bo vaš zdravnik verjetno omenil ta tveganja, preden boste dobili injiciranje v skupino.

Nihče nima igle. Vendar izkušeni zdravniki in kirurgi običajno lahko injicirajo v manj kot 30 sekundah. Bolje, vendar je hitro.

Medicina je eno izmed mnogih orodij, ki jih mora vaš zdravnik obravnavati z zdravstvenim problemom. Zdravljenje, kot vam je predlagal vaš zdravnik, bo izboljšalo vaše zdravje in lahko prepreči težave v prihodnosti. Če zdravila ne jemljite pravilno, lahko ogrozi zdravje (in morda celo življenje).

Običajno so koristi zdravila pomembnejše od manjših neželenih učinkov; Neželeni učinki se lahko izginejo po tem, ko nekaj časa vzamete zdravilo; Če neželeni učinki še vedno motijo, in se sprašujete, ali morate nadaljevati z jemanjem zdravila, pokličite zdravnika. On ali ona morda lahko zniža vaš odmerek ali spremeni vaše zdravilo. Ne nenadoma ne prenehajte jemati zdravila, razen če vam to naroči vaš zdravnik.

Težave pri dihanju; Oteklost obraza, ustnic, jezika ali grla.

Obstaja veliko razlogov, zakaj imajo ljudje težave pri jemanju zdravila. Toda v večini primerov lahko nekaj storite. Za predloge o tem, kako se soočiti s skupnimi težavami, jemanjem zdravil v skladu s predpisi.

Če ste noseči, dojite ali nameravate zanositi, ne uporabljajte nobenih zdravil, razen če vam to naroči vaš zdravnik. Nekatera zdravila lahko škodujejo vašemu otroku. To vključuje zdravila na recept in zdravila brez recepta, vitamine, zelišča in dodatke. In poskrbite, da bodo vsi vaši zdravniki vedeli, da ste noseči, dojite ali nameravate zanositi.

Nadaljevanje nege je ključni del zdravljenja in varnosti. Bodite prepričani, da se obrnite na vse sestanke in se obrnite na svojega zdravnika, če imate težave. Prav tako je dobro, da poznate rezultate testa in shranite seznam zdravil, ki jih jemljete.

Izpolnite nov obrazec za informacije o zdravilih (PDF) (Kaj je dokument PDF?), Ki vam pomaga razumeti to zdravilo.

Coombes BK, et al. (2010). Učinkovitost in varnost kortikosteroidnih injekcij in drugih injekcij za zdravljenje tendinopatije: sistematičen pregled randomiziranih kontroliranih preskušanj. Lancet, 376 (9754): 1751-1767.

Bisset L, et al. (2006). Mobilizacija z gibi in telesno vadbo, injiciranje kortikosteroidov ali počakajte in opazujte teniški komolec: naključno preizkušeno. BMJ, 333 (7575): 939.

William H. Blahd, Jr., MD, FACEP – Urgentna medicina; David Bardana, MD, FRCSC – ortopedska kirurgija, športna medicina

14. november 2014

Število cvetnega prahu, nasveti za zdravljenje in drugo.

Ničesar ni kihniti.

Panj; Bolečina in oteklina okoli mesta injiciranja, ki traja več kot 2 dni.