koronarna arterijska operacija obvodnega presadka: samopomoč za okrevanje – pregled teme

Imate več odgovornosti, medtem ko ste opomogli po operaciji koronarne arterije bypass graft (CABG), vključno z

Skrb za rane; Jemanje zdravil; Spremljanje vaše telesne teže; Izboljšanje zdravja srca in pljuč; Prisotnost srčne rehabilitacije; Spreminjanje življenjskega sloga.

Ali lahko nekaj pijač dobro za vaše srce? Da, vendar le nekaj, in ne za vsakogar; Zmerno pitje – zdi se, da ne več kot ena pijača na dan za ženske in 2 za moške – nekatera ljudje ščitijo pred boleznijo srca; Ena pijača je 12 unč piva ali vina hladilnik, 5 unč vina, ali 1,5 unč 80-dokazano tekočino; Alkohol lahko na ta način pomaga srcu; Nastaja HDL ali “dober” holesterol; Znižuje krvni tlak; Preprečuje strjevanje krvi. To je lahko dobro ali slabo. Lahko…

Morda bi bilo koristno, da med vašim okrevanjem ohranite vse svoje zdravstvene podatke skupaj in priročno, vključno z

Pomemben vidik vašega okrevanja je skrb za rez (sternotomija), ki je na voljo za odpiranje prsnega koša med operacijo CABG. Ker je tako pomembno, da se ta rez zdravi pravilno, se med vašim okrevanjem doda veliko omejitev. Prav tako morate skrbeti za kožo okrog vaše roke ali noge zareze. Vse vaše rezine je treba poskrbeti, da se lahko zdravijo hitro in brez okužbe. Če želite to narediti, morate to storiti

Ne

Navodila za samopomoč. To so navodila vašega zdravniškega tima o tem, kako skrbeti zase. Morda boste želeli imeti mapo ali vezivo, da bodo te informacije organizirane; Podatki o medicini. To je seznam vseh zdravil, ki so vam predpisana po tem, ko zapustite bolnišnico. Ta zdravila se lahko razlikujejo od zdravil, ki ste jih vzeli pred operacijo CABG; Kontaktni podatki. To je seznam imen in telefonskih številk vašega zdravnika, kardiologa in srčnega kirurga v nujnih primerih. Morda boste tudi želeli obdržati koledar z datumi in časi načrtovanih spremljevalnih sestankov; Podatki o zavarovanju. To je kartica s podatki o zdravstvenem zavarovanju, če se morate vrniti v bolnišnico. Morda boste želeli ohraniti to v svoji denarnici, če niste doma.

Vsak dan vzemite toplo (ne vroče) tuš; Uporabite antiseptik, na primer povidon-jod (na primer Betadine), na vaše rezine po tuširanju; Preverite svoje rezove vsak dan; Povejte svojemu zdravniku, če opazite prekomerno bolečino, pordelost ali otekanje ali če imate povišano telesno temperaturo.

Odstranite trak iz vaših rezov (se bo izklopil sam); Vzemi kopel; Čiščenje ali raztrganje rezov; Uporabite losjon ali prah na rezinah; Presekajte vreze na sončno svetlobo.