koronarna arterijska obvodna operacija: ko pridete v bolnišnico – pregled teme

Verjetno boste morali preveriti v bolnišnico pred nočjo ali zjutraj po postopku koronarnega arterijskega obvoda (CABG). Pred operacijo si prhljaš z antibakterijskim milo. Po polnoči vam ne bo dovoljeno kaj jesti ali piti.

Eating zdrava prehrana srca plača velike koristi, kot so boljše ravni holesterola in sladkorja v krvi, krvnega tlaka in teže; Presenečenje: Eating na ta način lahko dobro okusi! Večina prehrane vam pove, kaj ne morete jesti, zato se močneje osredotočite na to, kaj lahko jeste; Vzemite te nuggets prehrambene modrosti za slišati; Jej več rib. Ribe so dober vir beljakovin in drugih hranil. Nekatere ribe, kot so losos, tuna in skuša, vam prav tako omega-3 maščobne kisline, kar lahko zmanjša tveganje za …

Dokler operativna soba ni pripravljena, boš ostala v predoperativnem prostoru. Verjetno bo vaša družina in prijatelji prosil, naj ostanejo v čakalnici. Vaš anesteziolog ali njegov pomočnik bo nato začel eno ali več intravenskih (IV) linij v vaši roki. Dobili boste slano tekočino (za ohranitev hidriranja), anestezije in drugih zdravil skozi IV linijo pred, med in po vaši operaciji.

Ko je vaša kirurška ekipa pripravljena, vas bo v operacijski sobi premaknila na posteljo s kolesi. Osebje vas bo pozdravilo in se prepričajte, da ste čim bolj udobni. Kmalu boste prejeli splošno anestezijo skozi IV linijo, da boste spali. Ko zaspite, se hitro zgodi, da bo majhna cev, imenovana Foleyjev kateter, nameščena skozi odprtino vašega sečnice (odprtje penisa ali žleznega ušesa) in v vaš mehur. Prosti konec katetra bo nato pritrjen na vrečo, ki bo zbrala urina.

Če vaš kirurg načrtuje uporabo delov nožnih žil za obvodnice, se lahko noge namestijo v žabo, pri čemer so podplati stopal skupaj in se kolena razprostirajo. Nato bodo očiščeni prsi, roke in noge, tako da so brez kalčkov. Sterilni zavoji bodo postavljeni na dele telesa, ki niso vključeni v operacijo.