kontaktni dermatitis: vzroki, simptomi, zdravljenje

To imenujemo izpuščaj. Vaš zdravnik ga imenuje dermatitis. Kakorkoli, vaša koža postane rdeča in nežna, ko se nekaj dotaknete.

Lahko se zgodi zaradi alergije ali zaradi poškodbe zaščitne plasti vaše kože.

Če imate rozaceo, je učinkovito zdravljenje odvisno od poznavanja vaših osebnih sprožilcev. Vsak dan uporabite ta dnevnik, da sledite svojim simptomom. Po enem tednu si oglejte, če boste našli vzorec za vaše bruhanje. Nato prinesite svoj dnevnik na sestanek naslednjega zdravnika; Dat; Kakšni so bili vaši simptomi danes? Brez flare-u; Blaga vnetje-u; Huda bleda-u; Ali ste danes sledili načrtu zdravljenja vašega zdravnika? …

Če je to alergija, je vključen vaš imunski sistem. Ko se nekaj dotaknete, napačno misli, da je vaše telo pod napadom. Vzpostavi se v akciji, s čimer tvori protitelesa za boj proti napadalcu. Veriga dogodkov povzroči sproščanje kemikalij, vključno s histaminom. To povzroča alergijsko reakcijo – v tem primeru srbeč izpuščaj. Imenuje se alergijski kontaktni dermatitis.

Pogosti sprožilci za kontaktni dermatitis so

Običajno vam ne bo prišlo do izpuščaja, ko bo vaša koža prvič dotaknila nekaj, na kar ste alergični. Toda ta dotik občutja vašo kožo in naslednjič bi lahko imel reakcijo. Če imate ob prvem stiku z izpuščaj, verjetno ste se že dotaknili tega sprožila in ga preprosto niste poznali.

Nekateri izpuščaji izgledajo kot alergične reakcije, vendar res niso, ker vaš imunski sistem ni bil vpleten.

Namesto tega ste se dotaknili nečesa, ki je odvzela površinska olja, ki ščitijo vašo kožo. Daljše, da je ta stvar ostala na koži, slabše je reakcija. Imenuje se dražilni kontaktni dermatitis.

Če imate ekcem, imate verjetnost, da dobite tovrsten izpuščaj.

Veliko simptomov je lahko enako. V obeh primerih lahko pride do pretrganja kože ali pa se pojavijo zvišani rdeči izpuščaji. Vaša koža bo srbela in morda opekla.

Ko nekaj kaj draži ali poškoduje kožo, boste verjetno videli izpuščaj takoj. Z alergijo je lahko dan ali dva, preden se pojavi izpuščaj.

Simptomi kontaktne alergije so navadno prav tam, kjer ste se dotaknili stvari, na katero ste alergični.

Dražilni kontaktni dermatitis (poškodba kože) je bolj boleče kot srbeč.

Povečajte rutinsko nego kože, da bi izgledal mlajši.

Poglej dobro v vsakem fotografiranju; Kako skrbeti za suho, rdeče smučanje; Presenetljivi načini za zmanjšanje gub; Izpustite torbe pod vašimi očmi