koloidno srebro: uporaba, neželeni učinki, interakcije in opozorila

Argent Colloïdal, Argent Ionique, Argent Natif, Argentum Metallicum, Koloidni srebrove beljakovine, Ionski srebro, Native Silver, Plata Coloidal, Protéine d’Argent, Silver, Silver Alginate, Silver v Suspending agent, Silver Protein, Tetrasilver Tetro ..; Oglejte si vsa imena Argent Colloïdal, Argent Ionique, Argent Natif, Argentum Metallicum, Koloidni srebrove beljakovine, Ionski srebro, Native Silver, Plata Coloidal, Protéine d’Argent, Silver, Silver Alginate, Silver v Suspending agentu, Silver Protein, Tetrasilver Tetroxide, Tétroxyde de Tétra-Argent; Skrij imena

Koloidno srebro je mineral. Kljub trditvam predlagateljev srebro nima znane funkcije v telesu in ni bistven dodatek k mineralu. Koloidni izdelki iz srebra so bili nekdaj na voljo kot zdravila brez recepta, vendar so leta 1999 ameriška uprava za hrano in zdravila (FDA) odločila, da se ti koloidni izdelki iz srebra ne štejejo za varne ali učinkovite. Koloidni izdelki iz srebra, ki se tržijo v medicinske namene ali jih oglašujejo za nezaupljive namene, se zdaj po zakonu štejejo za “neobdelane”, brez ustreznega dovoljenja FDA kot nove droge. Trenutno ne obstajajo zdravila brez recepta ali zdravila na recept, ki vsebujejo srebro, ki jih jemljejo usta. Vendar pa se še vedno koloidni izdelki iz srebra prodajajo kot homeopatska zdravila in prehranski dodatki; Obstaja veliko internetnih oglasov za dele generatorja, ki proizvaja koloidno srebro doma. Ljudje, ki doma doma proizvajajo koloidno srebro, verjetno ne bodo mogli oceniti svojega izdelka zaradi čistosti ali moči. Obstaja veliko izdelkov, ki so veliko varnejši in učinkovitejši od koloidnega srebra; Čeprav te skrbi glede varnosti in učinkovitosti ljudje še vedno kupujejo koloidno srebro kot prehransko dopolnilo in ga uporabljajo za številne bolezni. Koloidno srebro se uporablja za zdravljenje okužb zaradi kvasa, bakterij (tuberkuloze, bolezni lym, bubonske kuga, pljučnice, gobavosti, gonoreje, sifilisa, škrlatne vročine, razjed na želodcu, kolere), parazitov (ringworm, malarije) in virusov (HIV / AIDS, pljučnica, herpes, skodle, bradavice); Koloidno srebro se uporablja tudi za pljučne bolezni, vključno z emfizemom in bronhitisom, kožnimi boleznimi, vključno z rozaceo, zamaškom z zibelko (atopični dermatitis), ekcemom, impetigo in psoriazo ter vnetjem (včasih zaradi okužbe) mehurja (cistitisa), prostate (prostatitis ), debelega črevesa (kolitisa), nosu (rinitisa), želodcu (gastritis), mandljevih (tonzilitisu), dodatku (appendicitis) in sinusih (sinusitis); Druge uporabe vključujejo zdravljenje raka, sladkorne bolezni, artritisa, lupusa, sindroma kronične utrujenosti, levkemije, senene mrzlice in drugih alergij, rogovja stopal in bolezni dlesni; Koloidno srebro se uporablja tudi za preprečevanje gripe, H1N1 (prašičje) gripe in navadnega mraza; Nekatere ženske vzamejo koloidno srebro med nosečnostjo, da pomagajo otrokovo rast in zdravje, pa tudi dostavo in okrevanje mame; Koloidno srebro se nanaša neposredno na kožo za akne, opekline, okužbe oči, glivične okužbe, okužbe grla, kožne okužbe in okužbe s Staphylococcus.

Koloidno srebro lahko ubije določene klice z vezavo na in uničevanjem beljakovin.

Morebiti neučinkoviti fo; Očesne okužbe. Nekatere raziskave kažejo, da uporaba koloidnih srebrnih kapljic za oči v obeh očeh kmalu po rojstvu ne pomaga preprečevati nekaterih okužb oči pri novorojenčkih. Druge raziskave kažejo, da uporaba koloidne srebrove raztopine na očesni površini ljudi, ki opravljajo operacijo z očmi, ne preprečuje okužb in uporabe povidon-jodne raztopine; Nezadostni dokazi; Ušesne bolezni; Emfizem; Bronhitis; Gljivične okužbe; Lymska bolezen; Rosacea; Sinusne okužbe; Razjede na želodcu; Okužbe z kvasom; Sindrom kronične utrujenosti; HIV / AIDS; Tuberkuloza; Zastrupitev s hrano; Bolezni dlesni; Prebava; Preprečevanje gripe in prehlada; Drugi pogoji. Za dokazovanje učinkovitosti koloidnega srebra za te uporabe je potrebnih več dokazov.

Koloidno srebro je VELIKO NEVARNO, če ga jemljete v usta, nanesite na kožo ali ga injicirajte intravensko (po IV). Srebro v koloidnih srebrnih izdelkih se odlaga v vitalne organe, kot so koža, jetra, vranica, ledvice, mišice in možgani. To lahko privede do nepopravljive modrikastega obarvanja kože, ki se najprej pojavi v dlesni. Prav tako lahko spodbuja proizvodnjo melanina v koži, površine, izpostavljene soncu, bodo vedno bolj razbarvane; Posebni previdnostni ukrepi in opozorila: Nosečnost in dojenje: Koloidno srebro je VELIKO NEVARNO, če ga jemljete peroralno, nanesite na kožo ali injicirajte intravensko (po IV). Povečana koncentracija srebra pri nosečnicah je bila povezana z nenormalnim razvojem ušesa, obraza in vratu pri dojenčkih. Koloidni dodatki iz srebra lahko vodijo do akumulacije srebra v telesu, kar lahko povzroči nepopravljivo modro obarvanje kože, znano kot argyria. Srebro lahko odložimo tudi v vitalne organe, kjer resno škoduje.

Koloidno srebro lahko zmanjša, koliko antibiotika absorbira telo. Koloidno srebro skupaj z antibiotiki lahko zmanjša učinkovitost nekaterih antibiotikov; Nekateri antibiotiki, ki bi lahko sodelovali s koloidnim srebrom, vključujejo ciprofloksacin (Cipro), enoksacin (Penetreks), norfloksacin (Chibroxin, Noroxin), sparfloxacin (Zagam), trovafloksacin (Trovan) in grepafloxacin (Raxar).

Koloidno srebro lahko zmanjša, koliko tetraciklinskih antibiotikov lahko absorbira telo. Pridobivanje koloidnega srebra s tetraciklinskimi antibiotiki lahko zmanjša učinkovitost tetraciklinskih antibiotikov. Da bi se izognili tej interakciji, jemlje koloidno srebro dve uri pred ali štiri ure po jemanju tetraciklinov; Nekateri tetraciklini vključujejo demeklociklin (deklomicin), minociklin (minocin) in tetraciklin (Achromicin).

Koloidno srebro lahko zmanjša, koliko telesa absorbira levotiroksin. Jemanje levotiroksina skupaj s koloidnim srebrom lahko zmanjša učinkovitost tiroksina.

Penicilamin se uporablja za Wilsonovo bolezen in revmatoidni artritis. Koloidni srebro lahko zmanjša, koliko penicilamina absorbira vaše telo in zmanjša učinkovitost penicilamina.

Ustrezni odmerek koloidnega srebra je odvisen od več dejavnikov, kot so uporabnikova starost, zdravje in številni drugi pogoji. V tem času ni dovolj znanstvenih informacij za določitev ustreznega razpona doz za koloidno srebro. Upoštevajte, da naravni izdelki niso vedno nujno varni in so lahko pomembni odmerki. Upoštevajte ustrezne smernice na oznakah izdelka in se pred uporabo posvetujte s svojim farmacevtom ali zdravnikom ali drugim zdravstvenim delavcem.