kokain – pregled tem

Kokain je močan stimulans, ki se pravno uporablja kot lokalni anestetik za nekatere operacije oči, ušesa in grla. Kokain se imenuje tudi koks, C, sneg, koščica ali udarec. Lahko vsebuje druge snovi, kot so koruzni škrob, smukec v prahu ali sladkor. Lahko vsebuje tudi druga zdravila, na primer lokalni anestetik, imenovan prokain, ali stimulans, kot je amfetamin.

Majhne količine kokaina povzročajo občutek euforične, energične, govorice in duševnega zdravja. Prav tako zmanjšuje apetit in potrebo po spanju. Ko se vzamejo velike kolicine kokaina, je visoka intenzivna. Veliki odmerki pa lahko povzročijo čudno ali nasilno vedenje, v katerem ima oseba tresenje ali mišično trpljenje ali postane paranoična.

Po uporabi kokaina se oseba počuti razdražljivo, utrujeno in depresivno. To se imenuje koksna nesreča. Ko oseba vzame zdravilo v višjih in višjih odmerkih (lahko povzroči bolečino), lahko povzroči večjo razdražljivost, nemir in paranoje, ki lahko povzročijo resno izgubo stika z resničnostjo (paranoična psihoza).

Kokain je zelo zasvojenost in nekateri ljudje zlahka izgubijo nadzor nad njeno uporabo.

Uporaba kokaina lahko povzroči resne zdravstvene težave, vključno z

Včasih lahko pride do nenadne smrti, tudi ob prvi uporabi kokaina. Nenadna smrt zaradi uživanja kokaina se lahko pojavi zaradi srčnega napada ali napada, pri katerem se ustavi dihanje. Nenadna smrt je bolj verjetno, ko se kokain uporablja skupaj z alkoholom.

Belo kristalinično praškasto obliko se lahko niha skozi nos (prekajeno) ali raztopi v vodi in se vzame skozi veno (intravensko ali IV). Lahko ga jemljete tudi z usti ali pa narežemo na dlesni; Freebase obliko, ki je odstranila nečistoče z topili, se kadi. Crack je kokain, ki ga je mogoče iztrebljati iz brezalkoholovega kokaina. Imenujejo se tudi žetone, koščki ali kamni. Ime crack je prišlo zaradi pekočega zvok, ki ga naredi, ko je dimljen.

Učinki kokaina trajajo približno 1 do 2 uri. Kokain lahko odkrijete v ekranu urina zdravila do 6 dni po njem.

Spremembe srčnega ritma in srčnega napada; Glavobol, napad in možganska kap; Izguba vonja, vztrajni izcedek iz nosu, krvavitev iz nosu, hripavost in uničenje nosne ločitve (nosni septum), ko je zdravilo napihnjeno; Smrt črevesnega tkiva; Resne okužbe, virus HIV, hepatitis ali alergijske reakcije, ko jih injiciramo v veno; Izguba teže in slaba prehrana zaradi izgube apetita.