kliohinol in hidrokortizon topikalni

Uporaba Za kliohinol in hidrokortizon

Terapevtski razred: protivnetna / protivnetna kombinacija

Farmakološki razred: nadpoklicni glukokortikoid

kliokinol in hidrokortizon sta na voljo le z zdravniškim receptom.

Pri odločanju za uporabo zdravila je treba tveganje za jemanje zdravila pretehtati glede na dobro, kar bo storilo. To je odločitev, ki ste jo in vaš zdravnik. Za kliokinol in hidrokortizon je treba upoštevati naslednje

Povejte svojemu zdravniku, če ste kdaj imeli kakšno nenavadno ali alergično reakcijo na kliokinol in hidrokortizon ali katerokoli drugo zdravilo. Povejte svojemu zdravniku, če imate kakšne druge vrste alergij, kot so hrana, barvila, konzervansi ali živali. Za izdelke brez recepta natančno preberite oznake ali sestavine pakiranja.

Ustrezne študije, izvedene do danes, niso pokazale pediatričnih specifičnih težav, ki bi omejile uporabnost topikalne kreme za klioquinol in hidrokortizon pri otrocih, starih 2 leti in več. Vendar pa je zaradi klioquinola in toksičnosti hidrokortizona treba uporabljati previdno. Otroci lahko absorbirajo velike količine skozi kožo, kar lahko povzroči resne neželene učinke. Če vaš otrok uporablja klioquinol in hidrokortizon, natančno upoštevajte navodila svojega zdravnika. Uporaba kiookinolne in hidrokortizonske topikalne kreme ni priporočljiva pri dojenčkih ali pri otrocih do 2. leta starosti.

Podatkov o starostni povezavi s podatki o klioquinolu in kortikonsko topikalni kremi pri geriatričnih bolnikih ni na voljo.

Pred uporabo klioquinola in hidrokortizona

Pri ženskah ni ustreznih študij za določanje tveganja za dojenčke med uporabo tega zdravila med dojenjem. Preden vzamete to zdravilo med dojenjem, odmerite potencialne koristi pred možnimi tveganji.

Čeprav se nekatera zdravila sploh ne smejo uporabljati skupaj, v drugih primerih se lahko uporabita dve različni zdravili, tudi če pride do interakcije. V teh primerih vam bo zdravnik morda želel spremeniti odmerek ali pa bodo morda potrebni drugi varnostni ukrepi. Ko jemljete klioquinol in hidrokortizon, je posebno pomembno, da vaš zdravstveni delavec ve, ali jemljete katerokoli od spodaj naštetih zdravil. Naslednje interakcije so bile izbrane na podlagi njihovega potencialnega pomena in niso nujno vseobsegajoče.

Uporaba klioquinola in hidrokortizona s katero koli od naslednjih zdravil ni priporočljiva. Vaš zdravnik se lahko odloči, da vam ne bo zdravil s tem zdravilom ali spremenil nekaterih drugih zdravil, ki jih jemljete.

Uporaba kliokinola in hidrokortizona s katerokoli od naslednjih zdravil običajno ni priporočljiva, vendar se lahko v nekaterih primerih zahteva. Če sta obe zdravili predpisani skupaj, lahko zdravnik spremeni odmerek ali kako pogosto jemljete eno ali obe zdravili.

Uporaba klioquinola in hidrokortizona s katerokoli od naslednjih zdravil lahko povzroči povečano tveganje za nekatere neželene učinke, vendar je uporaba obeh zdravil lahko najboljša rešitev za vas. Če sta obe zdravili predpisani skupaj, lahko zdravnik spremeni odmerek ali kako pogosto jemljete eno ali obe zdravili.

Nekatera zdravila se ne smejo uporabljati ob času uživanja hrane ali jedi nekaterih vrst hrane, saj lahko pride do interakcij. Uporaba alkohola ali tobaka z določenimi zdravili lahko povzroči tudi interakcije. Pogovorite se s svojim zdravnikom o uporabi zdravila z živili, alkoholom ali tobakom.

Prisotnost drugih zdravstvenih težav lahko vpliva na uporabo kliokinola in hidrokortizona. Posvetujte se s svojim zdravnikom, če imate še kakšne druge zdravstvene težave

Zelo pomembno je, da uporabljate klioquinol in hidrokortizon samo po navodilih vašega zdravnika. Ne uporabljajte več tega, ga ne uporabljajte pogosteje in ga ne uporabljajte dlje, kot je naročil vaš zdravnik. To lahko povzroči neželene stranske učinke ali draženje kože.

klioquinol in hidrokortizon je namenjen samo uporabi na koži. Ne priti v oči, nos, usta ali vagino. Ne uporabljajte ga na kožnih področjih, kjer so kosi, opekline ali opekline. Če pride do teh območij, takoj sperite z vodo.

Za popolno odpravljanje težave s kožo je zelo pomembno, da uporabljate klioquinol in hidrokortizon za celoten čas zdravljenja. Ne zamudite nobenih odmerkov.

klioquinol in hidrokortizon se smejo uporabljati samo za kožne razmere, ki jih zdravi vaš zdravnik. Preden jo uporabite za druge razmere, se posvetujte s svojim zdravnikom, še posebej, če menite, da je lahko prisotna okužba kože. kliohinol in hidrokortizon se ne smejo uporabljati za zdravljenje nekaterih vrst kožnih okužb ali stanj, kot so hude opekline.

Ne uporabljajte klioquinola in hidrokortizona na obrazu, dimljah ali podlakti ali če imate tanjšanje kože, razen če vaš zdravnik to ne priporoča.

Za uporabo smetane, losjona ali mazila

Odmerki klioquinola in hidrokortizona bodo različni pri različnih bolnikih. Upoštevajte navodila svojega zdravnika ali navodila na nalepki. Naslednje informacije vključujejo le povprečne odmerke klioquinola in hidrokortizona. Če je odmerek drugačen, ga ne spreminjajte, razen če vam to naroči vaš zdravnik.

Količina zdravila, ki jo jemljete, je odvisna od moči zdravila. Tudi število odmerkov, ki jih jemljete vsak dan, čas, ki je dovoljen med odmerki, in čas, ki ga vzamete, so odvisni od zdravstvene težave, za katero uporabljate zdravilo.

Če zamudite odmerek klioquinola in hidrokortizona, ga čimprej uporabite. Vendar, če je skoraj naslednji čas za vaš naslednji odmerek, preskočite zamujeni odmerek in se vrnite na redni čas odmerjanja.

Zdravilo shranjujte v zaprti posodi pri sobni temperaturi, stran od toplote, vlage in neposredne svetlobe. Ne zamrzujte.

Hranite izven dosega otrok.

Pravilna uporaba klioquinola in hidrokortizona

Ne hranite zastarele medicine ali zdravila, ki ni več potrebna.

Vprašajte svojega zdravstvenega delavca, kako morate odlagati katerokoli zdravilo, ki ga ne uporabljate.

Zelo pomembno je, da vaš zdravnik preveri napredek vas ali vašega otroka ob rednih obiskih zaradi neželenih učinkov, ki jih lahko povzročijo kliokinol in hidrokortizon.

Če se simptomi vašega otroka ali vašega otroka ne izboljšajo v 1 do 2 tednih ali če se poslabšajo, se posvetujte s svojim zdravnikom.

kliohinol in hidrokortizon lahko obarvajo oblačila, kožo, lase in žeblje rumene barve. Izogibajte se pridobivanju klioquinola in hidrokortizona na vaših oblačilih. Beljenje morda ne bo odstranilo madežev.

Uporaba prevelike količine klioquinola in hidrokortizona ali njegovo dolgo uporabo lahko poveča tveganje za težave z nadledvično žlezo. Tveganje je večje pri otrocih in bolnikih, ki že dolgo uporabljajo velike količine. Takoj se pogovorite s svojim zdravnikom, če imate vi ali vaš otrok več kot enega od teh simptomov, medtem ko uporabljate kliokinol in hidrokortizon: zamegljen vid, omotico ali omedlevico, hiter, nepravilen ali udaren srčni utrip, povečana žeja ali uriniranje, razdražljivost ali nenavadna utrujenost ali šibkost.

klioquinol in hidrokortizon lahko kožo postane bolj občutljiva na sončno svetlobo. Ko ste na prostem, uporabite zaščito pred soncem. Izogibajte se sončnim žarkom in sončenju.

Izogibajte se uporabi otrok, ki se tesno prilegajo, ali plastičnih hlač na otroku, če se na otroškem plenicnem predelu uporabljajo kliokinol in hidrokortizon. Plastične hlače in tesno prilegajoče se plenice lahko povečajo možnost absorpcije zdravila skozi kožo in možnost neželenih učinkov.

Med uporabo klioquinola in hidrokortizona

Na obdelanih površinah kože ne uporabljajte kozmetičnih sredstev in drugih izdelkov za nego kože.

Zdravilo lahko skupaj s potrebnimi učinki povzroči neželene učinke. Čeprav se ne pojavijo vsi ti neželeni učinki, če se pojavijo, bodo morda potrebovali zdravniško pomoč.

Takoj se posvetujte s svojim zdravnikom, če se pojavi kateri koli od naslednjih neželenih učinkov

Nekateri neželeni učinki se lahko pojavijo, ki običajno ne potrebujejo zdravniške oskrbe. Ti neželeni učinki med zdravljenjem lahko izginejo, ko se vaše telo prilagodi zdravilu. Tudi vaš zdravstveni delavec vam lahko pove, kako preprečiti ali zmanjšati nekatere od teh neželenih učinkov. Preverite pri svojem zdravstvenem delavcu, če se kateri od naslednjih neželenih učinkov nadaljuje ali je moteč ali če imate kakšna vprašanja o njih

Drugi neželeni učinki, ki niso navedeni, se lahko pojavijo tudi pri nekaterih bolnikih. Če opazite druge učinke, se posvetujte s svojim zdravstvenim delavcem.

klioquinol in hidrokortizon Neželeni učinki

klioquinol / hidrokortizon topik

Razpoložljivost Rx na recept

Kategorija tveganja C nosečnosti ni mogoče izključiti

CSA Urnik N Ni kontroliranega zdravila

Pruritus hydroxyzine, Benadryl, lokalno lidokain, difenhidramin, topikalni hidrokortizon, Vistaril, doksepin topikalni

Dermatitis flutikazon topikalni, triamcinolon, topik s hidrokortizonom, prednizolon, aktin doksepin, aktualni betametazon, Kenalog

Ekcemi prednizon, flutikazonsko topično, triamcinolonsko topično, deksametazon, topikalno hidrokortizon, doksepin topično, Decadron, Kenalog

 ali pojdite v skupino za podporo klioquinol / hidrokortizon, da se povežete z drugimi, ki imajo podobne interese.