klevpreks

Terapevtski razred: Antihipertenziv

Uporablja se za zdravilo Cleviprex

Farmakološki razred: blokator kalcijevih kanalov

Kemijski razred: dihidropiridin

Clevidipine je zaviralec kalcijevih kanalov. Deluje tako, da vpliva na gibanje kalcija v celice srca in krvnih žil. Kot rezultat, klevidipin sprošča krvne žile in povečuje dobavo krvi in ​​kisika v srce, hkrati pa zmanjšuje delovno obremenitev.

To zdravilo je na voljo le z zdravniškim receptom.

Pri odločanju za uporabo zdravila je treba tveganje za jemanje zdravila pretehtati glede na dobro, kar bo storilo. To je odločitev, ki ste jo in vaš zdravnik. Za to zdravilo je treba upoštevati naslednje

Povejte svojemu zdravniku, če ste kdaj imeli kakšne nenavadne ali alergične reakcije na to zdravilo ali katero koli drugo zdravilo. Povejte svojemu zdravniku, če imate kakšne druge vrste alergij, kot so hrana, barvila, konzervansi ali živali. Za izdelke brez recepta natančno preberite oznake ali sestavine pakiranja.

Ustreznih študij o starostnem odnosu do učinkov klevidipina pri pediatrični populaciji niso izvedli. Varnost in učinkovitost nista bili ugotovljeni.

Pred uporabo zdravila Cleviprex

Ustrezne študije, izvedene do danes, niso pokazale geriatričnih težav, ki bi omejile uporabnost klevidipina pri starejših. Vendar pa je pri starejših bolnikih večja verjetnost, da imajo težave z ledvicami, jetri ali srcem, ki so povezani s starostjo, kar lahko zahteva prilagoditev odmerka pri bolnikih, ki prejemajo zdravilo.

Pri ženskah ni ustreznih študij za določanje tveganja za dojenčke med uporabo tega zdravila med dojenjem. Preden vzamete to zdravilo med dojenjem, odmerite potencialne koristi pred možnimi tveganji.

Čeprav se nekatera zdravila sploh ne smejo uporabljati skupaj, v drugih primerih se lahko uporabita dve različni zdravili, tudi če pride do interakcije. V teh primerih vam bo zdravnik morda želel spremeniti odmerek ali pa bodo morda potrebni drugi varnostni ukrepi. Ko prejemate to zdravilo, je še posebej pomembno, da vaš zdravstveni delavec ve, ali jemljete katerokoli od spodaj naštetih zdravil. Naslednje interakcije so bile izbrane na podlagi njihovega potencialnega pomena in niso nujno vseobsegajoče.

Uporaba tega zdravila s katerokoli od naslednjih zdravil se običajno ne priporoča, vendar je morda potrebna v nekaterih primerih. Če sta obe zdravili predpisani skupaj, lahko zdravnik spremeni odmerek ali kako pogosto jemljete eno ali obe zdravili.

Uporaba tega zdravila pri katerikoli od naslednjih zdravil lahko povzroči večje tveganje za nekatere neželene učinke, vendar je uporaba obeh zdravil lahko najboljša rešitev za vas. Če sta obe zdravili predpisani skupaj, lahko zdravnik spremeni odmerek ali kako pogosto jemljete eno ali obe zdravili.

Nekatera zdravila se ne smejo uporabljati ob času uživanja hrane ali jedi nekaterih vrst hrane, saj lahko pride do interakcij. Uporaba alkohola ali tobaka z določenimi zdravili lahko povzroči tudi interakcije. Pogovorite se s svojim zdravnikom o uporabi zdravila z živili, alkoholom ali tobakom.

Prisotnost drugih zdravstvenih težav lahko vpliva na uporabo tega zdravila. Posvetujte se s svojim zdravnikom, če imate še kakšne druge zdravstvene težave

Medicinska sestra ali drugi usposobljeni zdravstveni delavci vam bodo dali to zdravilo. To zdravilo se daje skozi iglo, nameščeno v eno od vaših žil.

Zdravnik vam bo dal le nekaj odmerkov tega zdravila, dokler se vaše stanje ne izboljša, nato pa boste prešli na drugo zdravilo, ki deluje na enak način. Če imate kakršnekoli pomisleke glede tega, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Zdravilo lahko skupaj s potrebnimi učinki povzroči neželene učinke. Čeprav se ne pojavijo vsi ti neželeni učinki, če se pojavijo, bodo morda potrebovali zdravniško pomoč.

Takoj se takoj posvetujte s svojim zdravnikom ali medicinsko sestro, če se pojavi kateri koli od naslednjih neželenih učinkov

Drugi neželeni učinki, ki niso navedeni, se lahko pojavijo tudi pri nekaterih bolnikih. Če opazite druge učinke, se posvetujte s svojim zdravstvenim delavcem.

Razpoložljivost Rx na recept

Kategorija tveganja C nosečnosti ni mogoče izključiti

CSA Urnik N Ni kontroliranega zdravila

Zgodovina odobritve Koledar zgodovine zdravila pri FDA

Pravilna uporaba zdravila Cleviprex

Visok krvni tlak lizinopril, amlodipin, metoprolol, hidroklorotiazid, losartan, furosemid, atenolol, lasix, norvasc, diovan, valsartan, enalapril

Hipertenzivni zasilni enalapril, hidralazin, nifedipin, labetalol, kaptopril, vazotec, metildopa, apresolin, capoten, aldomet, nitroprusid, trandat

Previdnostni ukrepi pri uporabi zdravila Cleviprex

Neželeni učinki zdravila Cleviprex

Cleviprex (klevidipin)