ki se ukvarjajo s svojim bivšim v posebnih priložnostih

 vsebino arhivskega gradiva po dveh letih, da bi našim bralcem lahko zlahka našli najbolj pravočasno vsebino; Če želite najti najnovejše informacije, v polje za iskanje vnesite zanimivo temo.

Zdi se, da se sčasoma ne morete povezati s svojim bivšim zakoncem ali partnerjem. Ampak, če imate otroke, bodo posebni dnevi, ko boste morali biti skupaj. Rojstni dnevi, prazniki, diplomi, poroke in druge priložnosti bodo za vsakogar boljši, če se boste strinjali, da se boste strinjali.

Psiholog Shirley Thomas, avtor dveh veselih domov: Delovni vodnik za starše in pohodnike po ločitvi in ​​ponovnem porodu, pravi, prvo leto po ločitvi je vedno najtežje. “Vsi družinski člani žalujejo,” pravi. “Neizogibno je.”

Mlajši otroci so še posebej ranljivi. Thomas pravi, da bi bilo najbolje, če poskusite v največji možni meri vztrajati pri družinski ustaljeni rutini v času prve počitniške sezone. “Mali otroci ne bodo razumeli, zakaj so stvari drugačne,” pravi Thomas.

Priporoča vam, da razmislite o porabi omejenega časa skupaj. “Ko razvijate nove vzorce praznovanja,” pravi ona, “želite, da vaš otrok spozna, da čeprav so stvari drugačne, so lahko še vedno srečni.”

Čustva – jeza, žalost, grenkost – bodo neizogibno teči v času prvih praznikov. Eden dober način, da jih zadržite vnaprej, je, da načrtujete vnaprej, nato pa jih držite. Thomas pravi, da se vnaprej odločite, kako dolgo boste ostali in potem zapustili ob dogovorjenem času.

“Boste ranljivi,” pravi. Zato se je treba izogibati spontanosti.

Razmislite o izogibanju alkohola, pravi Thomas. “Običajno je več popivanja, več alkohola, okoli počitnic,” pravi. “Omejite, koliko pijete. V nasprotnem primeru boste morda manj pripravljeni zadržati. ”

Po prvem letu, pravi Thomas, lahko začnete vzpostavljati nove načine praznovanja rojstnih dni, zahvalni dan in drugih dogodkov.

Za nekatere starše, ki skupaj skupaj povzročajo najhujše v enem ali obeh. Če spadate v to kategorijo, bi se lahko skupaj z otrokom razvajali dan.

Psiholog Philip M. Stahl, avtor starševstva po razvezi: reševanje konfliktov in izpolnjevanje potreb otrok, pravi: “Samozavedanje je zelo pomembno. Veliko staršev ima to, vendar preveč nima. Nekateri starši iz kakršnega koli razloga ostajajo v konfliktih in to ni dobro za otroke. “Če vi in ​​vaš bivši ne morete biti na istem mestu z Stahl pravi, da si verjetno bolje, da se ne bosta skupaj.