injekcije kortikosteroidov za motnje rotacijskega manšeta

Injekcije kortikosteroidov pomagajo pri diagnosticiranju ali zdravljenju motenj rotavtorja. Zdravnik vam bo morda dal injekcijo kortikosteroida, pomešanega z anestetikom (pogosto lidokain) ali pa vam bo lahko dal anestetik pred posnetkom kortikosteroida.

Kortikosteroidi zmanjšujejo vnetje. To lahko pomaga zmanjšati bolečine in omogočiti več gibanja v rami.

Vaš zdravnik lahko injicira anestetik v ramo (subakromialni prostor), da bi ugotovil, ali je omejeno gibanje posledica bolečine ali šibkosti. Če anestetik razbremeni bolečine in vam omogoča, da normalno premikate ramo, je diagnoza najverjetneje nekakšna oblika rotacije manšete. Zdravnik vam bo morda injiciral kortikosteroide v območje, da zmanjša vnetje. Ampak, če je vaše ramo še vedno šibko po injekciji anestezije, je težava verjetno rotacija manšete solze.

Injekcije kortikosteroidov lahko pomagajo lajšati bolečine in vnetja v rami zaradi tendinitisa ali burzitisa v ali okoli rotatorske manšete. Ponavadi se uporabljajo po drugem zdravljenju (kot so počitek, led ali toplota, nesteroidna protivnetna zdravila in fizikalna terapija), ni uspelo izboljšati težave. Kortikosteroide se lahko uporabljajo za lajšanje akutne bolečine, tako da je mogoče preizkusiti drugo zdravljenje, kot je vadba.

Po odstranitvi anestetika (običajno 4 do 6 ur po posnetku), boste verjetno imeli neudobje za nekaj dni. Kortikosteroid začne učinkovati in začne po lajšanju vnetja in bolečine po 1 do 2 dneh.

Kortikosteroidi lahko pomagajo lajšati bolečine za kratek čas, vendar ni jasno, ali delujejo bolje od drugih zdravljenj. 1

Če kortikosteroidna injekcija ne odpravi bolečin, lahko bolečino povzroči še en problem.

Vsa zdravila imajo neželene učinke. Toda mnogi ljudje ne čutijo neželenih učinkov, ali pa se lahko ukvarjajo z njimi. Vprašajte svojega farmacevta o neželenih učinkih vsakega zdravila, ki ga jemljete. Neželeni učinki so navedeni tudi v informacijah, ki jih vsebuje vaše zdravilo.

Tukaj je nekaj pomembnih stvari za razmišljanje

Pokličite svojega zdravnika ali drugih nujnih služb takoj, če imate

Pokličite svojega zdravnika, če ga imate

Eden pogostih stranskih učinkov tega zdravila je bolečina in otekanje prvega dne ali dveh po injiciranju. Pomaga pri uporabi ledu doma 15 do 20 minut.

Za celoten seznam neželenih učinkov glejte Referenco zdravil. (Sklicevanje zdravila ni na voljo v vseh sistemih.)

Standard prakse je, da je treba steroidne injekcije dati le tri do štirikrat na leto na enem skupnem območju.

Vbrizgavanje katere koli snovi v sklep ali kito ima zelo majhno tveganje za poškodbe, vključno s poškodbo kite, veznice ali nerva; krvavitev v tkivo; ali okužbe. Čeprav se te redko zgodi, bo vaš zdravnik verjetno omenil ta tveganja, preden boste dobili injiciranje v skupino.

Nihče nima igle. Toda izkušeni kirurgi običajno lahko injicirajo v manj kot 30 sekundah. Bolje, vendar je hitro.

Medicina je eno izmed mnogih orodij, ki jih mora vaš zdravnik obravnavati z zdravstvenim problemom. Zdravljenje, kot vam je predlagal vaš zdravnik, bo izboljšalo vaše zdravje in lahko prepreči težave v prihodnosti. Če zdravila ne jemljite pravilno, lahko ogrozi zdravje (in morda celo življenje).

Obstaja veliko razlogov, zakaj imajo ljudje težave pri jemanju zdravila. Toda v večini primerov lahko nekaj storite. Za predloge o tem, kako se soočiti s skupnimi težavami, jemanjem zdravil v skladu s predpisi.

Običajno so koristi zdravila pomembnejše od manjših neželenih učinkov; Neželeni učinki se lahko izginejo po tem, ko nekaj časa vzamete zdravilo; Če neželeni učinki še vedno motijo, in se sprašujete, ali morate nadaljevati z jemanjem zdravila, pokličite zdravnika. On ali ona morda lahko zniža vaš odmerek ali spremeni vaše zdravilo. Ne nenadoma ne prenehajte jemati zdravila, razen če vam to naroči vaš zdravnik.

Težave pri dihanju; Oteklost obraza, ustnic, jezika ali grla.

Če ste noseči, dojite ali nameravate zanositi, ne uporabljajte nobenih zdravil, razen če vam to naroči vaš zdravnik. Nekatera zdravila lahko škodujejo vašemu otroku. To vključuje zdravila na recept in zdravila brez recepta, vitamine, zelišča in dodatke. In poskrbite, da bodo vsi vaši zdravniki vedeli, da ste noseči, dojite ali nameravate zanositi.

Nadaljevanje nege je ključni del zdravljenja in varnosti. Bodite prepričani, da se obrnite na vse sestanke in se obrnite na svojega zdravnika, če imate težave. Prav tako je dobro, da poznate rezultate testa in shranite seznam zdravil, ki jih jemljete.

Izpolnite nov obrazec za informacije o zdravilih (PDF) (Kaj je dokument PDF?), Ki vam pomaga razumeti to zdravilo.

Coombes BK, et al. (2010). Učinkovitost in varnost kortikosteroidnih injekcij in drugih injekcij za zdravljenje tendinopatije: sistematičen pregled randomiziranih kontroliranih preskušanj. Lancet, 376 (9754): 1751-1767.

William H. Blahd, Jr., MD, FACEP – Urgentna medicina; Timothy Bhattacharyya, dr

4. junij 2014

Število cvetnega prahu, nasveti za zdravljenje in drugo.

Ničesar ni kihniti.

Panj; Bolečina in oteklina okoli mesta injiciranja, ki traja več kot 2 dni.