hladen vodnik: zdravljenje in oskrba

Preberite, katera zdravila za mrzlico jemljejo, ki so varna in katere lahko povzročijo težave, zlasti če imate visok krvni tlak, astmo ali sladkorno bolezen. Prav tako se naučite več o naravnih sredstvih in poiščite najučinkovitejšo hladno zdravljenje za vas.

Težko je najti dobro olajšanje za mraz. Preden izberete hladno zdravilo, preberite več o razpoložljivih možnostih zdravljenja – kaj deluje in kaj ne – tako da lahko učinkovito zdravite svoje simptome mrzlice.

Decongestant ali antihistaminik? Kako veste, katera mrzlica deluje najbolje za vas? Več o dekongestantih in antihistaminikih. S pomočjo diagrama poiščite prehladno zdravilo, ki ustreza vašim simptomom prehlada.

Preberite več o pršilih za nos in kako vam ta vrsta hladnega sredstva pomaga, da dihate bolje.

Imaš hladen in nagnjen kašelj? Preberite več o različnih vrstah sirupov s kašljem in kako delujejo, da ustavijo kašelj. Nato najdite zdravilo za kašelj, ki je varno in učinkovito.

Je tvoja mraz pustila, da si zmeden in utrujen? Katero zdravilo morate vzeti za lajšanje bolečin? Poiščite najnovejše informacije o odpravi bolečin pri prehladu in poiščite zdravilo, ki je učinkovito in varno.

Antibiotiki zdravijo vse, kajne? Ne! Preden vzamete antibiotično zdravilo za mraz, preberite to temo zdravja. Antibiotiki ne zdravijo virusov, navadna prehlada pa je virus.

Otroci imajo posebne potrebe, ko jim dajete zdravila. Poiščite najnovejše varnostne informacije o dajanju zdravil za otroke na hladno.

Če ujete mraz in imate tudi kronično zdravstveno stanje, kot so astma, bolezni srca ali sladkorna bolezen, lahko simptomi mrzlice povzročijo resne zdravstvene težave. Ugotovite, katere specifične korake morate upoštevati, ko ujete navadno prehlad, nato pa se posvetujte s svojim zdravnikom o ustreznem zdravljenju simptomov mrzlice.

Življenje z astmo ni lahka naloga, in ko se prehladite, lahko oteži dihanje. Odkrijte nekaj koristnih nasvetov o zdravljenju astme, tako da lahko dihate lažje – tudi z mrazom.

Lovljenje mraza, ko imate srčno bolezen, predstavlja večjo nevarnost, ker mraz otežuje sprejem kisika tako učinkovito, kot bi smeli. Preberite več o srčnih boleznih in prehladih, tako da boste vedeli, kdaj poklicati zdravnika za zdravljenje.

Če imate sladkorno bolezen, običajno prehlad otežuje uravnavanje ravni glukoze v krvi. Izvedite, katera zdravila za mrzlico morate izogibati, in pogostnost testiranja krvnega sladkorja pogosto.

S HIV ali aidsom ste bolj dovzetni za prehlad in hude zaplete, kot je pljučnica. Preberite, zakaj se je težko boriti z dihalnimi okužbami in se naučite nekaj korakov, ki jih lahko naredite, da boste dobro ohranili.