emulzija cutar aktualna

Uporablja se za emulzijo Cutar

Terapevtski razred: Keratolitik

Nekateri od teh priprav so na voljo le z zdravniškim receptom.

Pri odločanju za uporabo zdravila je treba tveganje za jemanje zdravila pretehtati glede na dobro, kar bo storilo. To je odločitev, ki ste jo in vaš zdravnik. Za to zdravilo je treba upoštevati naslednje

Povejte svojemu zdravniku, če ste kdaj imeli kakšne nenavadne ali alergične reakcije na to zdravilo ali katero koli drugo zdravilo. Povejte svojemu zdravniku, če imate kakšne druge vrste alergij, kot so hrana, barvila, konzervansi ali živali. Za izdelke brez recepta natančno preberite oznake ali sestavine pakiranja.

Izdelkov premogovega katrana se ne sme uporabljati za dojenčke, razen če vam zdravnik ne posreduje drugače. Študije o tem zdravilu so bile narejene le pri odraslih bolnikih in ni posebnih podatkov, ki bi primerjali uporabo tega zdravila pri otrocih, ki se uporabljajo v drugih starostnih skupinah.

Veliko zdravil ni posebej preučevalo pri starejših. Zato morda ne bo znano, ali delajo popolnoma enako kot pri mlajših odraslih ali če pri starejših povzročajo različne neželene učinke ali težave. Ni specifičnih podatkov, ki bi primerjali uporabo tega zdravila pri starejših pri uporabi v drugih starostnih skupinah.

Študije pri ženskah kažejo, da to zdravilo predstavlja minimalno tveganje za dojenčka, kadar se uporablja med dojenjem.

Pred uporabo Cutarjeve emulzije

Čeprav se nekatera zdravila sploh ne smejo uporabljati skupaj, v drugih primerih se lahko uporabita dve različni zdravili, tudi če pride do interakcije. V teh primerih vam bo zdravnik morda želel spremeniti odmerek ali pa bodo morda potrebni drugi varnostni ukrepi. Obvestite svojega zdravnika, če jemljete katero koli drugo zdravilo na recept ali brez recepta (brez recepta).

Nekatera zdravila se ne smejo uporabljati ob času uživanja hrane ali jedi nekaterih vrst hrane, saj lahko pride do interakcij. Uporaba alkohola ali tobaka z določenimi zdravili lahko povzroči tudi interakcije. Pogovorite se s svojim zdravnikom o uporabi zdravila z živili, alkoholom ali tobakom.

V tem razdelku so informacije o pravilni uporabi številnih izdelkov, ki vsebujejo premogov katran. To morda ni specifično za emulzijo Cutar. Prosimo, pozorno preberite.

Uporabite to zdravilo samo v skladu z navodili. Ne uporabljajte več tega in ga ne uporabljajte pogosteje, kot je priporočeno na etiketi, razen če vam zdravnik ne naroči drugače. To lahko poveča možnost neželenih učinkov.

Po nanašanju premogovega katrana zaščitite zdravljeno območje pred neposrednim sončnim žarkom in ne uporabljajte sončne svetlobe 72 ur, razen če vam zdravnik ne predpisuje drugače, ker se lahko pojavi huda reakcija. Poskrbite tudi, da ste iz kože odstranili vse premogovega katrana, preden se vrnete na neposredno sončno svetlobo ali uporabite sončno svetlobo.

Zdravila ne uporabljajte za okužene, mehurčke, surove ali tekočine na koži.

Zdravilo shranjujte stran od oči. Če bi po nesreči dobili nekaj v očeh, jih takoj temeljito sperite z vodo.

Za uporabo kreme ali mazne oblike tega zdravila

Za uporabo gelne oblike tega zdravila

Če želite uporabiti šamponsko obliko tega zdravila

Za uporabo nonshampoo tekoče oblike tega zdravila

Odmerek tega zdravila bo različen za različne bolnike. Upoštevajte navodila svojega zdravnika ali navodila na nalepki. Naslednje informacije vključujejo le povprečne odmerke tega zdravila. Če je odmerek drugačen, ga ne spreminjajte, razen če vam to naroči vaš zdravnik.

Količina zdravila, ki jo jemljete, je odvisna od moči zdravila. Tudi število odmerkov, ki jih jemljete vsak dan, čas, ki je dovoljen med odmerki, in čas, ki ga vzamete, so odvisni od zdravstvene težave, za katero uporabljate zdravilo.

Če ste pozabili vzeti odmerek tega zdravila, ga čimprej uporabite. Vendar, če je skoraj naslednji čas za vaš naslednji odmerek, preskočite zamujeni odmerek in se vrnite na redni čas odmerjanja.

Zdravilo shranjujte v zaprti posodi pri sobni temperaturi, stran od toplote, vlage in neposredne svetlobe. Ne zamrzujte.

Hranite izven dosega otrok.

Ne hranite zastarele medicine ali zdravila, ki ni več potrebna.

Če se to zdravilo uporablja na lasišču, lahko začasno razbarvajo blond, beljene ali obarvane lase.

Pravilna uporaba premogovega katrana

Premogov katran lahko obarva kožo ali obleko. Izogibajte se obleki. Ko prenehate uporabljati zdravilo, se bo madež na koži izčrpal.

V študijah na živalih je dokazano, da premogov katran povečuje možnost kožnega raka.

Zdravilo lahko skupaj s potrebnimi učinki povzroči neželene učinke. Čeprav se ne pojavijo vsi ti neželeni učinki, če se pojavijo, bodo morda potrebovali zdravniško pomoč.

Če pride do katerega od naslednjih neželenih učinkov, se čimprej posvetujte s svojim zdravnikom

Nekateri neželeni učinki se lahko pojavijo, ki običajno ne potrebujejo zdravniške oskrbe. Ti neželeni učinki med zdravljenjem lahko izginejo, ko se vaše telo prilagodi zdravilu. Tudi vaš zdravstveni delavec vam lahko pove, kako preprečiti ali zmanjšati nekatere od teh neželenih učinkov. Preverite pri svojem zdravstvenem delavcu, če se kateri od naslednjih neželenih učinkov nadaljuje ali je moteč ali če imate kakšna vprašanja o njih

Drugi neželeni učinki, ki niso navedeni, se lahko pojavijo tudi pri nekaterih bolnikih. Če opazite druge učinke, se posvetujte s svojim zdravstvenim delavcem.

Med uporabo Cutarjeve emulzije

Razpoložljivost Rx / OTC Rx in / ali OTC

Kategorija tveganja C nosečnosti ni mogoče izključiti

CSA Urnik N Ni kontroliranega zdravila

Psorijaza Humira, metotreksat, Remicade, ciklosporin, Stelara, infliksimab, adalimumab, acitretin

Seborrheski dermatitis prednizon, deksametazon, hidrokortizon topik, ketokonazol topik, decadron, proktozon HC, deltazon

Dermatitis flutikazon topikalni, triamcinolonski topični, topni vodikortizon, prednizolon, doksepin topični, betametazon topični, Kenalog

Neželeni učinki Cutar emulzije

Cutar (premični tar topični)

 ali pa se pridružite podporni skupini Cutar, da se povežejo z drugimi, ki imajo podobne interese.