delavirdine

Terapevtski razred: protiretrovirusni agent

Uporablja se za delavirdine

Farmakološki razred: zaviralec ne-nukleozidne reverzne transkriptaze

Delavirdin ne bo ozdravil ali preprečil okužbe z virusom HIV ali aidsa, vendar pa pomaga preprečiti reprodukcijo virusa HIV in se zdi, da upočasni uničenje imunskega sistema. To lahko pomaga pri zamudi pri razvoju problemov, ki so običajno povezani z aidsom ali virusom HIV. Delavirdin vas ne bo preprečil širjenja virusa HIV na druge ljudi. Ljudje, ki prejemajo delavirdin, lahko še naprej imajo druge težave, ki so običajno povezane z aidsom ali virusom HIV.

delavirdine je na voljo le z zdravniškim receptom.

Pri odločanju za uporabo zdravila je treba tveganje za jemanje zdravila pretehtati glede na dobro, kar bo storilo. To je odločitev, ki ste jo in vaš zdravnik. Za delavirdine je treba upoštevati naslednje

Povejte svojemu zdravniku, če ste kdaj imeli kakšno nenavadno ali alergično reakcijo na delavirdin ali katerokoli drugo zdravilo. Povejte svojemu zdravniku, če imate kakšne druge vrste alergij, kot so hrana, barvila, konzervansi ali živali. Za izdelke brez recepta natančno preberite oznake ali sestavine pakiranja.

Delavirdin ni posebej raziskan pri starejših. Zato ni znano, ali pri starejših povzroča različne neželene učinke ali težave, kot pri mlajših odraslih.

Pri ženskah ni ustreznih študij za določanje tveganja za dojenčke med uporabo tega zdravila med dojenjem. Preden vzamete to zdravilo med dojenjem, odmerite potencialne koristi pred možnimi tveganji.

Pred uporabo delavirdina

Čeprav se nekatera zdravila sploh ne smejo uporabljati skupaj, v drugih primerih se lahko uporabita dve različni zdravili, tudi če pride do interakcije. V teh primerih vam bo zdravnik morda želel spremeniti odmerek ali pa bodo morda potrebni drugi varnostni ukrepi. Pri jemanju delavirdina je še posebej pomembno, da vaš zdravstveni delavec ve, ali jemljete katerokoli od spodaj navedenih zdravil. Naslednje interakcije so bile izbrane na podlagi njihovega potencialnega pomena in niso nujno vseobsegajoče.

Uporaba delavirdina s katerokoli od naslednjih zdravil ni priporočljiva. Vaš zdravnik se lahko odloči, da vam ne bo zdravil s tem zdravilom ali spremenil nekaterih drugih zdravil, ki jih jemljete.

Uporaba delavirdina s katerokoli od naslednjih zdravil običajno ni priporočljiva, vendar je morda potrebna v nekaterih primerih. Če sta obe zdravili predpisani skupaj, lahko zdravnik spremeni odmerek ali kako pogosto jemljete eno ali obe zdravili.

Uporaba delavirdina s katerokoli od naslednjih zdravil lahko povzroči povečano tveganje za nekatere neželene učinke, vendar je z obema zdraviloma najboljša možnost za vas. Če sta obe zdravili predpisani skupaj, lahko zdravnik spremeni odmerek ali kako pogosto jemljete eno ali obe zdravili.

Nekatera zdravila se ne smejo uporabljati ob času uživanja hrane ali jedi nekaterih vrst hrane, saj lahko pride do interakcij. Uporaba alkohola ali tobaka z določenimi zdravili lahko povzroči tudi interakcije. Pogovorite se s svojim zdravnikom o uporabi zdravila z živili, alkoholom ali tobakom.

Prisotnost drugih zdravstvenih težav lahko vpliva na uporabo delavirdina. Posvetujte se s svojim zdravnikom, če imate še kakšne druge zdravstvene težave

Deliverirdin lahko vzamemo s svojim brez hrane.

Zelo pomembno je, da spoznate zdravila, ki jih ni mogoče jemati z delavirdinom.

Najbolje je, da se tablete po 100 mg (mg) in 200 miligramov (mg) pogoltnejo v celoti. Če pa je težko zaužitje težko, se 100 miligramov (mg) tableta lahko dovaja v kozarec vode (najmanj 3 unč), pusti nekaj minut sedeti in nato mešati, da se premeša. Takoj zmešajte mešanico. Potem sperite steklo z vodo in pijačo, ki sperite, da se prepriča, da je polni odmerek sprejet.

Opomba: Samo 100 mg miligramov (mg) lahko damo v kozarec vode, da se raztopi. Tablete 200 miligramov (mg) je treba pogoltniti cele.

Ne jemljite antacidnih zdravil v 1 uri po času, ko jemljete delavirdin. Lahko preprečijo, da se delavirdin absorbira v telo.

Za bolnike z aklorhidrijo (odsotnost želodčne kisline) morajo vzeti delavirdin s kozarcem pomarančnega soka ali brusničnega soka.

Bodite delavirdine natančno po navodilu zdravnika. Ne jemljite pogosteje in ne vzemite dlje časa, kot vam je naročil zdravnik. Prav tako ne prenehajte jemati delavirdina brez predhodnega preverjanja s svojim zdravnikom.

Nadaljujte z jemanjem delavirdina za celoten čas zdravljenja, tudi če se počutite bolje.

Odmerki delavirdina bodo različni pri različnih bolnikih. Upoštevajte navodila svojega zdravnika ali navodila na nalepki. Naslednje informacije vključujejo le povprečne odmerke delavirdina. Če je odmerek drugačen, ga ne spreminjajte, razen če vam to naroči vaš zdravnik.

Količina zdravila, ki jo jemljete, je odvisna od moči zdravila. Tudi število odmerkov, ki jih jemljete vsak dan, čas, ki je dovoljen med odmerki, in čas, ki ga vzamete, so odvisni od zdravstvene težave, za katero uporabljate zdravilo.

Če ste pozabili vzeti odmerek delavirdina, ga vzemite čim prej. Vendar, če je skoraj naslednji čas za vaš naslednji odmerek, preskočite zamujeni odmerek in se vrnite na redni čas odmerjanja. Ne dvojnih odmerkov.

Zdravilo shranjujte v zaprti posodi pri sobni temperaturi, stran od toplote, vlage in neposredne svetlobe. Ne zamrzujte.

Pravilna uporaba delavirdina

Hranite izven dosega otrok.

Ne hranite zastarele medicine ali zdravila, ki ni več potrebna.

Zelo pomembno je, da zdravnik preveri vaš napredek pri rednih obiskih.

Zdravilo lahko skupaj s potrebnimi učinki povzroči neželene učinke. Čeprav se ne pojavijo vsi ti neželeni učinki, če se pojavijo, bodo morda potrebovali zdravniško pomoč.

Če pride do katerega od naslednjih neželenih učinkov, se čimprej posvetujte s svojim zdravnikom

Nekateri neželeni učinki se lahko pojavijo, ki običajno ne potrebujejo zdravniške oskrbe. Ti neželeni učinki med zdravljenjem lahko izginejo, ko se vaše telo prilagodi zdravilu. Tudi vaš zdravstveni delavec vam lahko pove, kako preprečiti ali zmanjšati nekatere od teh neželenih učinkov. Preverite pri svojem zdravstvenem delavcu, če se kateri od naslednjih neželenih učinkov nadaljuje ali je moteč ali če imate kakšna vprašanja o njih

Drugi neželeni učinki, ki niso navedeni, se lahko pojavijo tudi pri nekaterih bolnikih. Če opazite druge učinke, se posvetujte s svojim zdravstvenim delavcem.

Previdnostni ukrepi Med uporabo delavirdina

Razpoložljivost Rx na recept

Kategorija tveganja C nosečnosti ni mogoče izključiti

CSA Urnik N Ni kontroliranega zdravila

Zgodovina odobritve Koledar zgodovine zdravila pri FDA

Okužbe z virusom HIV Truvada, Atripla, Stribild, Viread, Norvir, Complera, Prezista, lamivudin, Isentress, abakavir, tenofovir, Kaletra, raltegravir, Epivir, ritonavir, Epzicom, Sustiva, efavirenz, Viramune, reyataz, darunavir, atazanavir, emtricitabin, nevirapin, Ziagen

Neželeni učinki delavirdine

delavirdine

 ali pa se pridružite delavirski skupini za podporo, da se povežejo z drugimi, ki imajo podobne interese.