degareliks (opis subkutane poti) in blagovne znamke

Degareliks se uporablja pri moških za zdravljenje napredovalega raka prostate. Degareliks je vrsta zdravila, ki se imenuje antagonist gonadotropin-sproščujočega hormona (GnRH). Pomaga pri zdravljenju raka prostate z zniževanjem količine testosteronskega hormona v krvi. Pri nekaterih bolnikih bo testosteron povzročil večji rak prostate.

To zdravilo je na voljo le z zdravniškim receptom.

Alergije

Ta izdelek je na voljo v naslednjih dozirnih oblikah

Pri odločanju za uporabo zdravila je treba tveganje za jemanje zdravila pretehtati glede na dobro, kar bo storilo. To je odločitev, ki ste jo in vaš zdravnik. Za to zdravilo je treba upoštevati naslednje

Povejte svojemu zdravniku, če ste kdaj imeli kakšne nenavadne ali alergične reakcije na to zdravilo ali katero koli drugo zdravilo. Povejte svojemu zdravniku, če imate kakšne druge vrste alergij, kot so hrana, barvila, konzervansi ali živali. Za izdelke brez recepta natančno preberite oznake ali sestavine pakiranja.

Ustrezne študije o starostnem odnosu na učinke degareliksa pri pediatrični populaciji niso bile izvedene. Varnost in učinkovitost nista bili ugotovljeni.

Prašek za rešitev

Ustrezne študije, izvedene do danes, niso pokazale geriatričnih težav, ki bi omejevale uporabnost degareliksa pri starejših.

Pediatrični

Pri ženskah ni ustreznih študij za določanje tveganja za dojenčke med uporabo tega zdravila med dojenjem. Preden vzamete to zdravilo med dojenjem, odmerite potencialne koristi pred možnimi tveganji.

Geriatric

Čeprav se nekatera zdravila sploh ne smejo uporabljati skupaj, v drugih primerih se lahko uporabita dve različni zdravili, tudi če pride do interakcije. V teh primerih vam bo zdravnik morda želel spremeniti odmerek ali pa bodo morda potrebni drugi varnostni ukrepi. Ko prejemate to zdravilo, je še posebej pomembno, da vaš zdravstveni delavec ve, ali jemljete katerokoli od spodaj naštetih zdravil. Naslednje interakcije so bile izbrane na podlagi njihovega potencialnega pomena in niso nujno vseobsegajoče.

Nosečnost

Uporaba tega zdravila s katerokoli od naslednjih zdravil ni priporočljiva. Vaš zdravnik se lahko odloči, da vam ne bo zdravil s tem zdravilom ali spremenil nekaterih drugih zdravil, ki jih jemljete.

Dojenje

Medsebojno delovanje z zdravili

Druge interakcije

Uporaba tega zdravila s katerokoli od naslednjih zdravil se običajno ne priporoča, vendar je morda potrebna v nekaterih primerih. Če sta obe zdravili predpisani skupaj, lahko zdravnik spremeni odmerek ali kako pogosto jemljete eno ali obe zdravili.

Drugi zdravstveni problemi

Nekatera zdravila se ne smejo uporabljati ob času uživanja hrane ali jedi nekaterih vrst hrane, saj lahko pride do interakcij. Uporaba alkohola ali tobaka z določenimi zdravili lahko povzroči tudi interakcije. Pogovorite se s svojim zdravnikom o uporabi zdravila z živili, alkoholom ali tobakom.

Missed Dose

Prisotnost drugih zdravstvenih težav lahko vpliva na uporabo tega zdravila. Posvetujte se s svojim zdravnikom, če imate še kakšne druge zdravstvene težave

Medicinska sestra ali drugi usposobljeni zdravstveni delavci vam bodo dali to zdravilo. To zdravilo se daje kot streljanje pod kožo v želodcu.

To zdravilo je priloženo navodilu za uporabo za bolnika. Pazljivo preberite in natančno upoštevajte navodila v navodilu. Če imate kakršna koli vprašanja, se posvetujte z zdravnikom.

To zdravilo je treba dati po predpisanem urniku. Če ste pozabili vzeti odmerek, pokličite svojega zdravnika, zdravstvenega delavca ali klinike za zdravljenje.

Zelo pomembno je, da vaš zdravnik preveri vaš napredek na rednih obiskih, da se prepriča, ali to zdravilo deluje pravilno. Krvni testi so morda potrebni za preverjanje neželenih učinkov.

To zdravilo lahko povzroči spremembo srčnega ritma, ki se imenuje podaljšanje intervala QT. To stanje lahko spremeni način srčnega utripa (hitrejše ali počasnejše) in lahko povzroči bolečine v prsih, omotico, omedlevico ali kratko sapo. Takoj se obrnite na svojega zdravnika, če imate katerega od teh simptomov ali kakršnihkoli vprašanj.

To zdravilo lahko dolgo časa zmanjša mineralno gostoto kosti. Nizka mineralna gostota kosti lahko povzroči šibke kosti ali osteoporozo. Če imate kakšna vprašanja o tem, se posvetujte z zdravnikom.

Zdravilo lahko skupaj s potrebnimi učinki povzroči neželene učinke. Čeprav se ne pojavijo vsi ti neželeni učinki, če se pojavijo, bodo morda potrebovali zdravniško pomoč.

Takoj se takoj posvetujte s svojim zdravnikom ali medicinsko sestro, če se pojavi kateri koli od naslednjih neželenih učinkov

Nekateri neželeni učinki se lahko pojavijo, ki običajno ne potrebujejo zdravniške oskrbe. Ti neželeni učinki med zdravljenjem lahko izginejo, ko se vaše telo prilagodi zdravilu. Tudi vaš zdravstveni delavec vam lahko pove, kako preprečiti ali zmanjšati nekatere od teh neželenih učinkov. Preverite pri svojem zdravstvenem delavcu, če se kateri od naslednjih neželenih učinkov nadaljuje ali je moteč ali če imate kakšna vprašanja o njih

Drugi neželeni učinki, ki niso navedeni, se lahko pojavijo tudi pri nekaterih bolnikih. Če opazite druge učinke, se posvetujte s svojim zdravstvenim delavcem.