daunorubicin citratni liposomski intravenski

Redno je treba spremljati delovanje srca zaradi možnega tveganja za srčno-toksičnost in kongestivno srčno popuščanje. Srčno spremljanje se priporoča zlasti pri tistih bolnikih, ki so prejeli predhodne antracikline ali ki so že imeli srčno bolezen ali imajo predhodno radioterapijo, ki zajema srce. Lahko se pojavi huda mielosupresija in zmanjša odmerek pri bolnikih z okvarjenim delovanjem jeter. Pri uporabi so poročali o triadi bolečine v hrbtu, zardevanjem in tiščanju v prsnem košu. Ta triada se ponavadi pojavi v prvih petih minutah infuzije, se prekine s prekinitvijo infuzije in se na splošno ne ponovi, če se infuzija nadaljuje počasneje.

Uporablja se za liposom daunorubicin citrata

Terapevtski razred: antineoplastični agent

Kemijski razred: antraciklin

Zdi se, da liposomski daunorubicin moti rast rakavih celic, ki se sčasoma uničijo. Ker lahko na rast normalnih telesnih celic vpliva tudi liposomski danunububin, se bodo pojavili drugi učinki. Nekateri od teh so lahko resni in jih morate o tem obvestiti svojega zdravnika. Drugi učinki, kot je izpadanje las, morda niso resni, vendar lahko povzročijo zaskrbljenost. Nekateri učinki se lahko pojavijo šele v mesecih ali letih po uporabi zdravila.

Preden začnete zdraviti z liposomskim dajunububinom, bi morali vi in ​​vaš zdravnik govoriti o dobrem učinku liposomov daunorubicin citrata, pa tudi o tveganjih za njegovo uporabo.

Liposomski dajunububin dajamo le pod neposrednim nadzorom zdravnika.

Pri odločanju za uporabo zdravila je treba tveganje za jemanje zdravila pretehtati glede na dobro, kar bo storilo. To je odločitev, ki ste jo in vaš zdravnik. Za liposom daunorubicin citrata je treba upoštevati naslednje

Povejte svojemu zdravniku, če ste kdaj imeli kakšno nenavadno ali alergično reakcijo na liposom od daunorubicin citrata ali katerokoli drugo zdravilo. Povejte svojemu zdravniku, če imate kakšne druge vrste alergij, kot so hrana, barvila, konzervansi ali živali. Za izdelke brez recepta natančno preberite oznake ali sestavine pakiranja.

Pred uporabo liposomov daunorubicin citrat

Ne obstajajo specifični podatki, ki bi primerjali uporabo liposomskega dajunububina pri otrocih, ki se uporabljajo v kateri koli drugi starostni skupini. Varnost in učinkovitost liposomskega danunububina pri otrocih nista bili dokazani.

Ni specifičnih podatkov, ki bi primerjali uporabo liposomskega danunububina pri starejših z uporabo v kateri koli drugi starostni skupini. Varnost in učinkovitost liposomskega danunububina pri starejših bolnikih še niso ugotovili.

Pri ženskah ni ustreznih študij za določanje tveganja za dojenčke med uporabo tega zdravila med dojenjem. Preden vzamete to zdravilo med dojenjem, odmerite potencialne koristi pred možnimi tveganji.

Čeprav se nekatera zdravila sploh ne smejo uporabljati skupaj, v drugih primerih se lahko uporabita dve različni zdravili, tudi če pride do interakcije. V teh primerih vam bo zdravnik morda želel spremeniti odmerek ali pa bodo morda potrebni drugi varnostni ukrepi. Ko prejemate dajonubikin citratni liposom, je posebno pomembno, da vaš zdravstveni delavec ve, ali jemljete katerokoli od spodaj navedenih zdravil. Naslednje interakcije so bile izbrane na podlagi njihovega potencialnega pomena in niso nujno vseobsegajoče.

Uporaba daunorubicin citratnega liposoma s katerokoli od naslednjih zdravil ni priporocljivo. Vaš zdravnik se lahko odloči, da vam ne bo zdravil s tem zdravilom ali spremenil nekaterih drugih zdravil, ki jih jemljete.

Uporaba daunorubicin citratnega liposoma s katerokoli od naslednjih zdravil običajno ni priporočljiva, vendar je morda potrebna v nekaterih primerih. Če sta obe zdravili predpisani skupaj, lahko zdravnik spremeni odmerek ali kako pogosto jemljete eno ali obe zdravili.

Nekatera zdravila se ne smejo uporabljati ob času uživanja hrane ali jedi nekaterih vrst hrane, saj lahko pride do interakcij. Uporaba alkohola ali tobaka z določenimi zdravili lahko povzroči tudi interakcije. Pogovorite se s svojim zdravnikom o uporabi zdravila z živili, alkoholom ali tobakom.

Prisotnost drugih zdravstvenih težav lahko vpliva na uporabo daunorubicin citratnega liposoma. Posvetujte se s svojim zdravnikom, če imate še kakšne druge zdravstvene težave

Liposomski dajunububin se včasih daje skupaj z nekaterimi drugimi zdravili. Če uporabljate kombinacijo zdravil, je pomembno, da vsakega prejmete pravočasno. Če jemljete nekatera od teh zdravil v usta, prosite svojega zdravstvenega delavca, da vam pomaga načrtovati način, kako jih vzamete ob pravem času.

Medtem ko prejemate liposomski daunorubicin, vam bo zdravnik morda želel, da pijete dodatne tekočine, tako da boste mimo več urina. To bo pomagalo preprečiti težave z ledvicami in ohranjati delovanje ledvic.

daunorubicin citratni liposom pogosto povzroča slabost in bruhanje. Vendar je zelo pomembno, da ga še naprej prejemate, tudi če se počutite slabo. Vprašajte svojega zdravstvenega delavca, kako zmanjšati te učinke.

Pri različnih bolnikih bo odmerek daunorubicin citratnega liposoma drugačen. Upoštevajte navodila svojega zdravnika ali navodila na nalepki. Naslednje informacije vključujejo le povprečne odmerke dajona daunorubicin citratnega liposoma. Če je odmerek drugačen, ga ne spreminjajte, razen če vam to naroči vaš zdravnik.

Količina zdravila, ki jo jemljete, je odvisna od moči zdravila. Tudi število odmerkov, ki jih jemljete vsak dan, čas, ki je dovoljen med odmerki, in čas, ki ga vzamete, so odvisni od zdravstvene težave, za katero uporabljate zdravilo.

Zelo pomembno je, da vaš zdravnik preveri svoj napredek na rednih obiskih, da bi zagotovil pravilno delovanje liposomca daunorubicin citrat in preveril neželene učinke.

Medtem ko se zdravite z liposomskim dajunububinom in po prenehanju zdravljenja z njim, nimate imunizacije (cepljenja) brez zdravniškega dovoljenja vašega zdravnika. Liposomski daunorubicin lahko zmanjša odpornost vašega telesa in obstaja možnost, da boste dobili okužbo, katere namen je imunizacija preprečiti. Poleg tega druge osebe, ki živijo v vašem gospodinjstvu, ne smejo jemati peroralnih cepiv proti poliovirusu, saj obstaja možnost, da bi vam lahko poliovirus dobili. Prav tako se izogibajte osebam, ki so jemale peroralno cepivo proti poliovirusu. Ne približujte se jim in ne ostati v isti sobi z njimi za zelo dolgo. Če ne morete upoštevati teh varnostnih ukrepov, morate razmisliti o uporabi zaščitne maske za obraz, ki pokriva nos in usta.

Liposomski daunorubicin lahko začasno zmanjša število belih krvnih celic v krvi, kar povečuje možnost okužbe. Lahko tudi zmanjša število trombocitov, ki so potrebni za pravilno strjevanje krvi. Če se to zgodi, obstajajo nekateri previdnostni ukrepi, ki jih lahko jemljete, še posebej, če je vaša krvna slika nizka, da zmanjšate tveganje za okužbo ali krvavitev

Zdravilo lahko skupaj s potrebnimi učinki povzroči neželene učinke. Čeprav se ne pojavijo vsi ti neželeni učinki, če se pojavijo, bodo morda potrebovali zdravniško pomoč.

Če pride do katerega od naslednjih neželenih učinkov, se čimprej posvetujte s svojim zdravnikom

Ustrezna uporaba liposoma daunorubicin citrata

Nekateri neželeni učinki se lahko pojavijo, ki običajno ne potrebujejo zdravniške oskrbe. Ti neželeni učinki med zdravljenjem lahko izginejo, ko se vaše telo prilagodi zdravilu. Tudi vaš zdravstveni delavec vam lahko pove, kako preprečiti ali zmanjšati nekatere od teh neželenih učinkov. Preverite pri svojem zdravstvenem delavcu, če se kateri od naslednjih neželenih učinkov nadaljuje ali je moteč ali če imate kakšna vprašanja o njih

Liposomski daunorubicin povzroči, da se urin obarva rdečkasto barvo, ki lahko obleči obleko. To ni kri. Pričakuje se in traja samo 1 ali 2 dni po vsakem odmerku.

daunorubicin citratni liposom pogosto povzroči začasno in popolno izgubo las. Po koncu zdravljenja z liposomskim davaromubicinom se mora normalna rast las vrniti.

Drugi neželeni učinki, ki niso navedeni, se lahko pojavijo tudi pri nekaterih bolnikih. Če opazite druge učinke, se posvetujte s svojim zdravstvenim delavcem.

Razpoložljivost Rx na recept

Kategorija nosečnosti D Pozitivni znaki tveganja

Previdnostni ukrepi Med uporabo liposoma dajunu

CSA Urnik N Ni kontroliranega zdravila

Kaposiov Sarcoma Taxol, paklitaksel, Doxil, vinblastin, interferon alfa-2b, liposomski doksorubicin, Intron A, Roferon-A, Velban, Panretin, DaunoXome, alitretinoin topikalni

 ali pa se pridružite skupini za podporo liposomom za daunorubicin, da se povežejo z drugimi, ki imajo podobne interese.

daunorubicin citrat liposom Neželeni učinki

daunorubicin liposomal