darzalex (daratumumab) informacije o bolnikih

Kaj je Darzalex?

Darzalex se uporablja za zdravljenje multiplega mieloma (raka kostnega mozga). Zdravilo Darzalex se običajno daje po tem, ko so druga zdravila proti raku preizkušena brez uspeha.

Darzalex je odobrila ameriška agencija za prehrano in zdravila (vlada) na “pospešeni” osnovi. V kliničnih študijah so se bolniki z multiplim mielomom odzvali na to zdravilo. Vendar pa so potrebne nadaljnje študije.

Če potrebujete transfuzijo krvi, se prepričajte, da svojim negovalcem poveste, da vas zdravijo z zdravilom Darzalex.

Pomembna informacija

Zdravila Darzalex se ne smete zdraviti, če ste alergični na daratumumab.

Če želite zagotoviti, da je zdravilo Darzalex varno za vas, povejte svojemu zdravniku, če ga imate

dihalna motnja; ali

zgodovina herpes zoster (imenovana tudi skodle).

Pred jemanjem tega zdravila

Uporaba zdravila Darzalex med nosečnostjo lahko škoduje nerojenemu otroku. Povejte svojemu zdravniku, če ste noseči ali nameravate zanositi. Uporabite učinkovit nadzor rojstva, da preprečite nosečnost med uporabo Darzalexa in vsaj 3 mesece po zadnjem odmerku.

Ni znano, ali daratumumab prehaja v materino mleko ali če lahko poškoduje dojenčka. Povejte svojemu zdravniku, če dojite otroka.

Darzalex se injicira v veno skozi IV. Ponudnik zdravstvenih storitev vam bo dal to injekcijo. To zdravilo je treba injicirati počasi, infundiranje IV pa traja približno 15 ur.

Zdravilo Darzalex se običajno daje enkrat na teden v prvih 8 tednih zdravljenja. Nato se daje enkrat na 2 tedna v naslednjih 16 tednih, nato pa enkrat na 4 tedne, dokler vaše telo ne odgovarja več na zdravilo. Vaš zdravnik bo določil, kako dolgo boste zdravili z zdravilom Darzalex.

Med zdravljenjem z zdravilom Darzalex boste morda prejeli zdravilo za preprečevanje določenih neželenih učinkov.

Darzalex lahko vpliva na krvne preiskave, ki se uporabljajo za ujemanje s krvno skupino. Če potrebujete transfuzijo krvi, se prepričajte, da svojim negovalcem poveste, da vas zdravijo z daratumumabom.

Zdravilo Darzalex lahko vpliva na preiskave krvnih preiskav do 6 mesecev po prenehanju uporabe tega zdravila.

Običajni odmerek zdravila Darzalex za večkratni mielom

Priporočeni odmerek; 16 mg / kg IV enkrat na teden v tednih 1 do 8, nato 16 mg / kg IV vsake 2 tedna v tednih 9 do 24, nato 16 mg / kg IV vsake 4 tedne od 25. tedna naprej do napredovanja bolezni; Proizvajalec priporoča hitrost infuzije; PRVA INFUZIJA; – Volumen redčenja: 1000 ml; – Začetna stopnja (prva ura): 50 ml / uro; – prirastek po rati: 50 mL / h vsako uro; -Maksimalna hitrost: 200 ml / h; DRUGA INFUZIJA; Volumen redčenja: 500 ml; – Začetna stopnja (prva ura): 50 ml / uro; – prirastek po rati: 50 mL / h vsako uro; -Maksimalna hitrost: 200 ml / h; KAZALO: Povečajte se samo, če v prvih treh urah prve infuzije ni reakcij na prvi razred (blage) ali večje infuzije; NADALJNJE INFUZIJE; Volumen redčenja: 500 ml; – Začetna stopnja (prva ura): 100 ml / h; – prirastek po rati: 50 mL / h vsako uro; -Maksimalna hitrost: 200 ml / h; KAZENJE: Povečajte se le, če med prvimi 2 infuzijami med končno hitrostjo infundiranja 100 ml / h ali več ne pride do reakcije na raztopino razreda 1 (blage) ali več; Komentarji; -Če je zgrešeni načrtovani odmerek, čimprej odmerite odmerek in ustrezno prilagodite časovni razpored odmerjanja, obdržite interval zdravljenja. -pre-zdravilo s kortikosteroidi, antipiretiki in antihistaminiki (poiščite informacije o izdelku ali lokalni protokol); – uporabite peroralni kortikosteroid kot zdravilo za infundiranje po infuziji, da zmanjšate tveganje za reakcije z zapoznelimi infuzijami (poiščite informacije o izdelku ali lokalni protokol); -zbivanje infuzije za reakcije katerekoli resnosti .; – Trajno prekinite infuzijo v primeru življenjsko nevarnih infuzijskih reakcij. Pri bolnikih z anamnezo obstruktivne pljučne motnje je treba razmisliti o predpisovanju zdravil po infuziji, kot so kratki in dolgotrajni bronhodilatatorji ter inhalacijski kortikosteroidi .; – Za preprečitev reaktivacije herpes zoster v 1 tednu od začetka zdravljenja je treba začeti z aktivacijsko profilakso in nadaljevati 3 mesece po zdravljenju; Uporaba: Za zdravljenje bolnikov z multiplim mielomom, ki so prejeli vsaj 3 predhodne linije zdravljenja, vključno z zaviralcem proteasoma (PI) in imunomodulatornim sredstvom ali ki so dvojno odporni proti PI in imunomodulatorju

Pokličite svojega zdravnika za navodila, če zamudite sestanek za injiciranje zdravila Darzalex.

Ker to zdravilo daje zdravstveni delavec v medicinskem okolju, verjetno ne bo prišlo do prevelikega odmerka.

Upoštevajte navodila svojega zdravnika o morebitnih omejitvah za hrano, pijačo ali dejavnost.

Če imate znake alergijske reakcije na Darzalex, dobite nujno medicinsko pomoč: panjev; težko dihanje; otekanje obraza, ustnic, jezika ali grla.

Med injiciranjem se lahko pojavijo nekateri neželeni učinki. Povejte svojemu negovalcu takoj, če se počutite omotično, srbenje, mraz, slabost ali če imate glavobol, zamašen nos, izcedek iz nosu, težave z dihanjem ali tesen občutek v grlu.

Pokličite svojega zdravnika hkrati, če imate

zvišana telesna temperatura, mrzlica, kašelj z rumeno ali zeleno sluznico

bolečine v prsnem košu, piskanje, občutek pomanjkanja dihanja

otrplost, mravljinčenje ali pekoč občutek bolečine

Kako je darzalex dan?

rdeči ali mehurji kožni izpuščaj; ali

nizka števila krvnih celic – zvišana telesna temperatura, mrzlica, gripi podobni simptomi, otekle dlesni, rane v ustih, rane na koži, hitro srčni utrip, bleda koža, lahko modrice, nenavadne krvavitve, občutek svetlobe.

Če imate določene neželene učinke, se lahko zdravljenje z zdravljenjem raka zavrže ali trajno opusti.

Pogosti neželeni učinki Darzalexa lahko vključujejo

slabost

občutek utrujenosti

bolečine v hrbtu; ali

mrzle simptome, kot so zamašen nos, kihanje, kašelj, vneto grlo.

To ni popoln seznam neželenih učinkov, drugi pa se lahko pojavijo. Pokličite svojega zdravnika za nasvet o neželenih učinkih. Lahko poročate o neželenih učinkih vladi pri vladi – 1088.

Druga zdravila lahko sodelujejo z daratumumabom, vključno z zdravili na recept in brez recepta, vitamini in zeliščnimi izdelki. Vsem vašim zdravstvenim delavcem povejte o vseh zdravilih, ki jih uporabljate, in o vsakem zdravilu, ki ga začnete ali prenehate uporabljati.

1.01.2016-01-09, 4:08:51

Podatki o odmerjanju Darzalexa

CSA Urnik N Ni kontroliranega zdravila

Kaj se zgodi, če zamudim odmerek?

Odobritev Zgodovina zgodovine Zgodovina zdravil v vladi

Multiple Myeloma deksametazon, Decadron, ciklofosfamid, Revlimid, doksorubicin, Cytoksan, vinkristin, Adriamycin, Velcade, Doxil, lenalidomid, talidomid, bortezomib, pomalist, karfilzomib, melfalan, Ninlaro, karmistin, daratumumab, kiprolis, pomalidomid, Alkeran, Empliciti, Dexasone

Kaj se zgodi, če preidem?

Kaj naj se izogibam med prejemanjem zdravila Darzalex?

Neželeni učinki Darzalexa

Katere druge zdravila bodo prizadele zdravilo Darzalex?

Darzalex (daratumumab)