daffodil: uporaba, neželeni učinki, interakcije in opozorila

Coucou, Jeannette, Jonquille, Jonquille Sauvage, Lent Lily, Narciso, Narcisse Jaune, Narcisse des Prés, Narcisse Trompette, Narcissus, Narcissus pseudonarcissus, Paquette.

Daffodil je rastlina. Čebulica, list in cvet se uporabljajo za izdelavo zdravil; Kljub resnim varnostnim zadržkom ljudje vzamejo narcis za kašljanje, prehlad in astmo. Prav tako vzamejo, da povzročijo bruhanje; Nekateri ljudje nanesejo kos tkanine, ki se širi z narcisko žarnico (omet) na kožo za zdravljenje ran, opeklin, sevov in bolečine v sklepih.

Daffodil vsebuje kemikalije, ki pomagajo zmanjšati bolečino. Daffodil se proučuje tudi za možno uporabo pri zdravljenju Alzheimerjeve bolezni.

Nezadostni dokazi; SPREJETI Z MOUT; Oslovski kašelj; Colds; Astma; Povzročanje bruhanja; Drugi pogoji. Uporabljen za kožo kot pasto; Rane; Burns; Seva; Bolečine v sklepih; Drugi pogoji. Potrebno je več dokazov, da bi ocenili učinkovitost daffodila za te uporabe.

Daffodil je NEUSAFE za uporabo. Samo žvečenje na steblu je lahko dovolj, da povzroči hladno, drgetanje in omedlevico. Daffodil lahko povzroči draženje in otekanje ust, jezika in grla. Daffodil lahko povzroči tudi bruhanje, salivacijo, drisko, možganske in živčne motnje, zlom pljuč in smrt; Ljudje, ki ravnajo z rastlinami ali čebulicami narcisa, imajo lahko otekanje in draženje kože; Posebni previdnostni ukrepi in opozorila: Nosečnost in dojenje: Nesreča je, da žolčke zaužijete z usti ali jo nanese na kožo, če ste noseči ali dojite. Ne uporabljajte ga.

Trenutno nimamo podatkov za interakcije DAFFODIL

Ustrezni odmerek narcisa je odvisen od več dejavnikov, kot so uporabnikova starost, zdravje in številni drugi pogoji. V tem času ni dovolj znanstvenih podatkov za določitev ustreznega razpona doz za narcis. Upoštevajte, da naravni izdelki niso vedno nujno varni in so lahko pomembni odmerki. Upoštevajte ustrezne smernice na oznakah izdelka in se pred uporabo posvetujte s svojim farmacevtom ali zdravnikom ali drugim zdravstvenim delavcem.

Reference

Bruneton J. Farmakognozija, fitokemija, zdravilne rastline. Pariz: Lavoisier Publishing, 1995.

Bruynzeel DP, de Boer EM, Brouwer EJ, et al. Dermatitis pri pridelovalcih žarnic. Kontaktni dermatitis 199; 29: 11-5.

Bruynzeel DP. Dermatitis sijalke. Dermatološki problemi v cvetličnih žarnicah. Kontaktni dermatitis 199; 37: 70-7.

Fetrow CW, Avila JR. Strokovni priročnik dopolnilnih in alternativnih zdravil. 1. izd. Springhouse, PA: Springhouse Corp., 1999.

Moraes-Cerdeira RM, Burandt CL Jr, Bastos JK, et al. Vrednotenje štirih kultivarjev Narcissus kot možnih virov za proizvodnjo galantamina. Planta Med 199; 63: 472-4.

Naravna zdravila Celovita zbirka potrošniških različic. glejte »Različna zbirka podatkov o naravnih zdravilih«. ÄTerapevtska raziskovalna fakulteta 2009.

Ex. Ginseng, vitamin C, depresija