crossfit: kaj delate, vadbe dneva in še več

Če ste pripravljeni na zelo težko vadbo, ki vzame vse, kar imate, lahko ta program z visoko intenzivnostjo ustreza vam.

Začetek nekdanjega trenerja gimnastike in gimnastike, CrossFit vam omogoča, da izberete različne “treninge dneva” ali WOD. Morda se boste zagnali, se vrnili ali plezali in vrgli v pljuča, čepe in druge poteze.

Te vadbe vas potisnejo na maksimum, tako da boste porabili veliko kalorij.

Vsak dan boste opravili drugačno vadbo in vsako vajo opravljali čim večkrat, kolikor boste lahko v določenem času.

Pričakujte, da boste potisnili na svoje omejitve. To je ena težka vaja, tudi če ste v odlični formi.

Jezero: Da. Boste naredili premike, ki delujejo v jedru, kot so čepi, mrtva dvigala, pushups in pull-ups.

Orožje: Da. Načrtujte poskuse in pull-up, ki so super za vaše roke.

Noge: Ja. Veliko vaj deluje na nogah, kot so čepi in tek.

Glutes: Ja. Naredili boste različne vrste čepov, ki streljajo glutež, kot so čevlji za zrak, zadnjice in sprednje čuče.

Nazaj: Ja. Izbrali boste podaljške ali podobne vaje, ki so primerni za vaš spodnji del hrbta.

Prilagodljivost: Da. Ta vadba bo izboljšala vašo prožnost.

Aerobna: Ja. Med treningi boste trdo delali. Vaše srce bo dobilo veliko vadbo in vaša vzdržljivost in vzdržljivost se bosta povečala.

Moč: Da. Med temi treningi boste uporabili veliko uteži in telesno težo. Pričakujte, da boste močnejši.

Šport: Ne.

Nizek vpliv: Ne.

Stroški: stroški članstva se razlikujejo med športnimi dvoranami. Tipična je 200 dolarjev na mesec. Ali pa lahko plačate stopnjo padca približno 25 $ za razred. Če predplačate eno leto, boste morda dobili nižjo stopnjo. Ali pa si lahko brezplačno opravite vadbo dneva, objavljeno na spletu.

Dobro za začetnike: Ne. Lahko se poškodujete, če ne poznate prave oblike za vsako vajo. Morda boste tudi končali, ker je tako težko.

Na prostem: Ja. CrossFit lahko naredite zunaj, in za to so na voljo zunanji treningi. To bi storili sami ali pa se pridružili skupini, ki ima zunanji CrossFit.

Na domu: Da, vendar je lahko težavno, če ste novi. Če to storite doma, boste potrebovali opremljeno telovadnico.

Potrebna oprema: Da. Lahko uporabite opremo na katerem koli od 7.000 licenciranih CrossFit telovadnic, ki jih imenujejo “škatle”. Če nameravate to storiti nekje drugje, bodisi doma ali v drugi telovadnici, boste potrebovali težo in prostor da naredim pull-ups in dips, vsaj.

Če iščete zahtevno vadbo, ki bo svojo telesno pripravljenost in telesno maso pripeljala do naslednje stopnje, bo CrossFit storil ravno to. To je zelo dobro zaobljen program, ki zagotavlja energično aerobno vadbo skupaj z okrepitvijo mišic in celo fleksibilnostjo. Ampak to je tudi zelo intenzivno, zato ni za vsakogar.

Če ste začetnik, boste želeli začeti z nečim drugim, da bi vaše telo vadili pred vdorom CrossFit. Intenzivnost je bolj primerna za ljudi, ki se uporabljajo za redne dejavnosti. Tudi takrat, počasi in počasi. Ta vadba bo razbila vašo rit, tudi če ste v odlični obliki.

Zaradi intenzivnosti je ena od glavnih slabosti CrossFita tveganje za poškodbe. Z lahkoto se potisnete izven sposobnosti vašega telesa, zato bodite previdni.

Ker je tako intenziven, CrossFit ni nekaj, kar želite narediti vsak dan. Ampak to je odličen način za mešanje vaše treninge, da bi preprečili telesno dolgčas.

Ali je dobro zame, če imam zdravstveno stanje?

Pridobivanje je bistven korak za uspešno zdravljenje sladkorne bolezni, visokega krvnega tlaka in visokega holesterola. CrossFit vam lahko zagotovo pomaga pri tem in izgubi dodatno težo.

Ampak to je intenzivno. Pripravite zdravnika. Če niste že aktivni, najprej naredite druge programe za telesno vadbo, da se vaše telo giblje. Ko ste pripravljeni, poskusite CrossFit.

Če imate srčno bolezen, bo CrossFit verjetno preveč za vaše srce. Manj intenzivne vadbe bodo verjetno boljše. in se vedno posvetujte s svojim zdravnikom, preden skočite v katero koli novo vajo.

CrossFit ni za vas, če se ukvarjate s poškodbo kolena ali hrbta. Najprej obnovite. Potem spravite telo nazaj v obliko. Po tej točki lahko CrossFit poskusite.

Ne pozabite, vadba ne bi smela poškodovati. Če čutite bolečine, je vadba lahko preveč za vaše telo. Lahko dobite v odlični obliki z drugimi vadbenimi rutinami, ki vašemu telesu ne zaračunajo toliko.

Če imate fizično omejitev, je lahko CrossFit odvisen od vašega izziva. Na primer, lahko sodelujete s trenerjem, da ustvarite rutino CrossFit, ki je povsem zgornja, če je potrebno.

Ne potiskajte ga. Če vadba samo ne ustreza vašim potrebam, naredite nekaj drugega. Obstaja veliko drugih možnosti, ki vas lahko prilagodijo in morda bolje ustrezajo vašemu telesu.

Ste noseči? Ni čas za začetek CrossFit. Če ste to storili, preden zanosite, se posvetujte z zdravnikom, če ga lahko še naprej delate. Seveda, ko napredujete v nosečnosti, boste morali narediti nekaj sprememb. Ne delaj ničesar, kar bi lahko izničilo ravnovesje. In ne storite ničesar, kar je preveč intenzivno ali vam dehidrira.

VIRI

Svet za vadbo: “CrossFit: nova raziskava postane popularna vadba na test,” “CrossFit – Ali je dobiček vredno bolečine? Strokovnjaki ACE tehtajo. ”

College of Sports Medicine: “Program usposabljanja moči za vaš dom.”

Med vadbo morate šteti med …

Med vadbo morate šteti med …