comtrex relief v grlu

Uporablja se za Comtrex vneto grlo

Terapevtski razred: analgetik

To zdravilo je na voljo brez recepta.

Pri odločanju za uporabo zdravila je treba tveganje za jemanje zdravila pretehtati glede na dobro, kar bo storilo. To je odločitev, ki ste jo in vaš zdravnik. Za to zdravilo je treba upoštevati naslednje

Povejte svojemu zdravniku, če ste kdaj imeli kakšne nenavadne ali alergične reakcije na to zdravilo ali katero koli drugo zdravilo. Povejte svojemu zdravniku, če imate kakšne druge vrste alergij, kot so hrana, barvila, konzervansi ali živali. Za izdelke brez recepta natančno preberite oznake ali sestavine pakiranja.

Ustrezne študije, izvedene do danes, niso pokazale pediatričnih težav, ki bi omejevale uporabnost acetaminophena pri otrocih. Vendar otrokom, mlajšim od 2 let, ne dajte izdelkov brez recepta, razen če vam to naroči zdravnik.

Ustrezne študije, izvedene do danes, niso pokazale geriatričnih težav, ki bi omejevale uporabnost acetaminophena pri starejših.

Študije pri ženskah kažejo, da to zdravilo predstavlja minimalno tveganje za dojenčka, kadar se uporablja med dojenjem.

Pred uporabo zdravila Comtrex srbenje v grlu

Čeprav se nekatera zdravila sploh ne smejo uporabljati skupaj, v drugih primerih se lahko uporabita dve različni zdravili, tudi če pride do interakcije. V teh primerih vam bo zdravnik morda želel spremeniti odmerek ali pa bodo morda potrebni drugi varnostni ukrepi. Ko jemljete to zdravilo, je še posebej pomembno, da vaš zdravstveni delavec ve, ali jemljete katerokoli od spodaj navedenih zdravil. Naslednje interakcije so bile izbrane na podlagi njihovega potencialnega pomena in niso nujno vseobsegajoče.

Uporaba tega zdravila s katerokoli od naslednjih zdravil se običajno ne priporoča, vendar je morda potrebna v nekaterih primerih. Če sta obe zdravili predpisani skupaj, lahko zdravnik spremeni odmerek ali kako pogosto jemljete eno ali obe zdravili.

Uporaba tega zdravila pri katerikoli od naslednjih zdravil lahko povzroči večje tveganje za nekatere neželene učinke, vendar je uporaba obeh zdravil lahko najboljša rešitev za vas. Če sta obe zdravili predpisani skupaj, lahko zdravnik spremeni odmerek ali kako pogosto jemljete eno ali obe zdravili.

Nekatera zdravila se ne smejo uporabljati ob času uživanja hrane ali jedi nekaterih vrst hrane, saj lahko pride do interakcij. Uporaba alkohola ali tobaka z določenimi zdravili lahko povzroči tudi interakcije. Naslednje interakcije so bile izbrane na podlagi njihovega potencialnega pomena in niso nujno vseobsegajoče.

Uporaba tega zdravila s katero koli od naslednjih navedb se običajno ne priporoča, vendar je v nekaterih primerih neizogibna. Če se uporablja skupaj, lahko zdravnik spremeni odmerek ali kako pogosto jemljete to zdravilo ali vam daje posebna navodila o uporabi hrane, alkohola ali tobaka.

Uporaba tega zdravila s katero koli od naslednjih navedb lahko povzroči povečano tveganje za nekatere neželene učinke, v nekaterih primerih pa je lahko neizogibna. Če se uporablja skupaj, lahko zdravnik spremeni odmerek ali kako pogosto jemljete to zdravilo ali vam daje posebna navodila o uporabi hrane, alkohola ali tobaka.

Prisotnost drugih zdravstvenih težav lahko vpliva na uporabo tega zdravila. Posvetujte se s svojim zdravnikom, če imate še kakšne druge zdravstvene težave

V tem poglavju so informacije o pravilni uporabi številnih izdelkov, ki vsebujejo acetaminophen. Morda ne velja za zdravilo Comtrex Sore Relief. Prosimo, pozorno preberite.

Zdravilo vzemite le, če vam bo naročil zdravnik. Ne vzemite več od tega, ne jemljite pogosteje in ne vzemite dlje časa, kot vam je naročil zdravnik. Poškodba jeter se lahko pojavi, če se dolgo časa vzamejo velike količine acetaminophena.

Če jemljete to zdravilo brez nasveta svojega zdravnika, natančno preberite nalepko in upoštevajte navodila za odmerjanje. Če imate kakršna koli vprašanja, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Previdno preverite nalepke vseh drugih zdravil, ki jih uporabljate, ker lahko vsebujejo tudi acetaminophen. V enem dnevu (24 ur) ni več varno uporabljati več kot 4 g (4.000 miligramov) acetaminofena, saj lahko to poveča tveganje za hude težave z jetri. Za Tylenol® Extra Strength, je največji odmerek 3000 miligramov na 24 ur.

To zdravilo lahko jemljete s hrano ali brez nje.

Pri bolnikih, ki uporabljajo oralno tekočino z brizgo (npr. Little Fevers®)

Za bolnike, ki uporabljajo oralno tekočino z kapalko

Za bolnike, ki uporabljajo acetaminophen oralne granule (npr. Snaplets-FR)

Pri bolnikih, ki uporabljajo acetaminophen peroralni prah (npr. Feverall® Sprinkle Caps [otroška ali mladinska moč])

Pri bolnikih, ki uporabljajo acetaminofenske supozitorije

Odmerek tega zdravila bo različen za različne bolnike. Upoštevajte navodila svojega zdravnika ali navodila na nalepki. Naslednje informacije vključujejo le povprečne odmerke tega zdravila. Če je odmerek drugačen, ga ne spreminjajte, razen če vam to naroči vaš zdravnik.

Pravilna uporaba acetaminophena

Količina zdravila, ki jo jemljete, je odvisna od moči zdravila. Tudi število odmerkov, ki jih jemljete vsak dan, čas, ki je dovoljen med odmerki, in čas, ki ga vzamete, so odvisni od zdravstvene težave, za katero uporabljate zdravilo.

Če ste pozabili vzeti odmerek tega zdravila, ga vzemite čim prej. Vendar, če je skoraj naslednji čas za vaš naslednji odmerek, preskočite zamujeni odmerek in se vrnite na redni čas odmerjanja. Ne dvojnih odmerkov.

Zdravilo shranjujte v zaprti posodi pri sobni temperaturi, stran od toplote, vlage in neposredne svetlobe. Ne zamrzujte.

Steklenico naj bo zaprta, ko ga ne uporabljate. Shranjujte pri sobni temperaturi, stran od svetlobe in toplote. Ne zamrzujte.

Svečke lahko shranite v hladilnik, vendar jih ne zamrzujte.

Hranite izven dosega otrok.

Ne hranite zastarele medicine ali zdravila, ki ni več potrebna.

Vprašajte svojega zdravstvenega delavca, kako morate odlagati katerokoli zdravilo, ki ga ne uporabljate.

Previdnostni ukrepi pri uporabi zdravila Comtrex za ozdravitev v grlu

Zelo pomembno je, da zdravnik preveri napredek vas ali vašega otroka med uporabo tega zdravila. To bo vašemu zdravniku omogočilo, da ugotovi, ali zdravilo pravilno deluje in da se odločite, ali ga morate še naprej vzeti.

Če se vaši simptomi ali zvišana telesna temperatura ne izboljšajo v nekaj dneh ali če postanejo slabši, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Številna kombinirana zdravila vsebujejo acetaminofen, vključno z izdelki z blagovnimi znamkami, kot so Alka-Seltzer Plus®, Comtrex®, Drixoral®, Excedrin Migraine®, Midol®, Sinutab®, Sudafed®, Theraflu® in Vanquish®. Dodajanje teh zdravil na že zdravilo vam lahko povzroči, da dobite več kot varno količino acetaminophena. Preden vzamete več kot eno zdravilo, ki vsebuje acetaminophen, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Takoj se posvetujte s svojim zdravnikom, če imate vi ali vaš otrok bolečine ali občutljivost v zgornjem delu trebuha, bledo blato, temni urin, izguba apetita, slabost, nenavadno utrujenost ali šibkost ali rumene oči ali kožo. To so lahko simptomi resnega jetrnega problema.

Če boste vzeli več kot občasni 1 ali 2 odmerka acetaminophena, ne pijte alkoholnih pijač. To lahko poveča verjetnost poškodb jeter, še posebej, če redno pijete veliko količino alkohola, če jemljete več acetaminophena, kot je priporočeno na etiketi, ali če ga vzamete redno dolgo časa.

Acetaminophen lahko moti rezultate nekaterih medicinskih testov. Preden opravite kakršnekoli zdravniške teste, povejte odgovorni osebi, če ste v zadnjih 3 ali 4 dneh jemali acetaminofen. V laboratorij lahko kličete tudi pred časom, da ugotovite, ali bo acetaminophen povzročil težave.

Acetaminophen lahko povzroči lažne rezultate z nekaterimi preskusi glukoze v krvi. Če ste diabetični in opazite spremembo rezultatov testa ali če imate kakšna vprašanja, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Neželeni učinki zdravila Comtrex za bolecine v vratu

acetaminophen

Če menite, da ste vzeli preveč acetaminophena, nemudoma poiščite nujno pomoč, čeprav ni znakov zastrupitve. Zdravljenje za preprečevanje poškodb jeter je treba začeti čim prej.

Zdravilo lahko skupaj s potrebnimi učinki povzroči neželene učinke. Čeprav se ne pojavijo vsi ti neželeni učinki, če se pojavijo, bodo morda potrebovali zdravniško pomoč.

Takoj se posvetujte s svojim zdravnikom, če se pojavi kateri koli od naslednjih neželenih učinkov

Takoj poiščite nujno pomoč, če se pojavi kateri od naslednjih znakov prevelikega odmerjanja

Drugi neželeni učinki, ki niso navedeni, se lahko pojavijo tudi pri nekaterih bolnikih. Če opazite druge učinke, se posvetujte s svojim zdravstvenim delavcem.

Razpoložljivost Rx / OTC Rx in / ali OTC

Kategorija tveganja C nosečnosti ni mogoče izključiti

CSA Urnik N Ni kontroliranega zdravila

Zgodovina odobritve Koledar zgodovine zdravila pri FDA

Bolečine tramadol, oksikodon, acetaminophen, tilenol, naproksen, aspirin

Mišična bolečina acetaminophen, tilenol, naproksen, ibuprofen, diklofenak, voltaren

Išiat acetaminophen, tilenol, ciklobenzaprin, naproksen, aspirin, ibuprofen

Vročina acetaminophen, tilenol, naproksen, aspirin, ibuprofen, paracetamol