cobicistat (oralna pot) pravilno uporabo

Odmerjanje

Missed Dose

Zdravilo vzemite natančno po navodilu zdravnika. Ne vzemite več od tega, ne jemljite pogosteje in ne vzemite dlje časa, kot vam je naročil zdravnik.

To zdravilo je priloženo navodilu za uporabo za bolnika. Previdno preberite in upoštevajte ta navodila. Ponovno ga preberite vsakič, ko napolnimo vaš recept v primeru novih informacij. Če imate kakršna koli vprašanja, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Zdravilo je treba vzeti s hrano.

Ne spremenite odmerka ali prenehajte uporabljati tega zdravila, ne da bi se najprej posvetovali s svojim zdravnikom. Če vam je oskrba tega zdravila majhna, se pred tem posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom. Ne dovolite, da vam zmanjka zdravila.

Če jemljete tudi antacid, ki vsebuje aluminij ali magnezij, ga vzemite vsaj 2 uri pred ali po cobicistatu skupaj z atazanavirjem. Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli drugo zdravilo za želodec ali zgago.

Skladiščenje

Odmerek tega zdravila bo različen za različne bolnike. Upoštevajte navodila svojega zdravnika ali navodila na nalepki. Naslednje informacije vključujejo le povprečne odmerke tega zdravila. Če je odmerek drugačen, ga ne spreminjajte, razen če vam to naroči vaš zdravnik.

Količina zdravila, ki jo jemljete, je odvisna od moči zdravila. Tudi število odmerkov, ki jih jemljete vsak dan, čas, ki je dovoljen med odmerki, in čas, ki ga vzamete, so odvisni od zdravstvene težave, za katero uporabljate zdravilo.

Če ste pozabili vzeti odmerek tega zdravila, ga vzemite čim prej. Vendar, če je skoraj naslednji čas za vaš naslednji odmerek, preskočite zamujeni odmerek in se vrnite na redni čas odmerjanja. Ne dvojnih odmerkov.

Če zamudite odmerek cobicistata z atazanavirjem ali darunavirjem manj kot 12 ur, takoj vzemite zamujeni odmerek cobicistata z atazanavirjem ali darunavirjem. Če pa za več kot 12 ur izpustite odmerek cobicistata z atazanavirjem ali darunavirjem, počakajte in vzemite naslednji odmerek ob običajnem času. Ne dvojnih odmerkov.

Zdravilo shranjujte v zaprti posodi pri sobni temperaturi, stran od toplote, vlage in neposredne svetlobe. Ne zamrzujte.

Hranite izven dosega otrok.

Ne hranite zastarele medicine ali zdravila, ki ni več potrebna.

Vprašajte svojega zdravstvenega delavca, kako morate odlagati katerokoli zdravilo, ki ga ne uporabljate.

Ne uporabljajte tega zdravila, če je pečat na steklenici pokvarjen ali manjka. Steklenico hranite tesno zaprto. Zdravilo shranjujte v originalni steklenici, ki ste jo dobili v lekarni.