ciste, grudice in udarec: vzroki, simptomi, zdravljenje

Obstajajo številne kožne razmere, ki povzročajo kocke in udarce, ki se pojavijo na površini ali tik pod kožo. Ta članek pokriva nekaj najpogostejših in vključuje naslednje

Oglejte si slike težav s kožo, kot so ringworm in izpuščaji pri odraslih; otroci. Ugotovite mole, kožne rake in različne vrste ugrizov.

Glej mor; slideshows

Ciste so neciljne zaprtih žepov tkiva, ki jih je mogoče napolniti s tekočino, gnoju ali drugim materialom.

Ciste so pogoste na koži in se lahko pojavijo kjerkoli. Čutijo kot velik grah pod površjem kože. Ciste se lahko razvijejo kot posledica okužbe, zamašitve lojnic (oljnih žlez) ali okrog tujih teles, kot so uhani.

Ciste kože so ponavadi

Ciste navadno ne povzročajo bolečine, razen če se zlomijo ali okužijo ali vnamejo. Večina ciste ne izgine sami brez zdravljenja. Nekatere ciste je morda treba izsušiti, da bi lajšale simptome. To vključuje prebadanje ciste s skalpelom in odtok. Vendar to ne ozdravi ciste. Nekatere vnetne ciste je mogoče zdraviti z injiciranjem kortizonskih zdravil, da se zmanjša. Ciste, ki se ne odzovejo na druge tretirane ali ponovno reagirajo, je mogoče kirurško odstraniti, če povzročajo težave z motnjami.

Češenjski angiom je gladka, češnjev rdeča žlica na koži.

Čeprav se češnjevi angiomi običajno pojavijo na prtljažniku telesa, se lahko pojavijo skoraj povsod. Vzrok češenjskih angiomas ni znan in se običajno pojavljajo pri ljudeh, starejših od 40 let.

Cheri angiomi so majhne, ​​svetlo rdeče rastline, ki so gladke. Velikost rastlin se lahko razlikuje od velikosti čepa do premera približno četrtina palca.

V večini primerov černi angiomi ne potrebujejo zdravljenja. Če so kozmetično neprivlačni ali so podvrženi krvavitvam, lahko angiomi odstranijo laserji ali elektrokontroliranje – proces izgorevanja ali uničenja tkiva z uporabo majhne sonde z električnim tokom, ki teče skozi njo. Odstranitev lahko povzroči brazgotine.

Povečajte rutinsko nego kože, da bi izgledal mlajši.

Kožna cista; Češenj angiom; Dermatofibroma; Epidermoidna cista; Folliculiti; Keratoacanthom; Keratosis pilari; Lipoma; Neurofibromi

Poglej dobro v vsakem fotografiranju; Kako skrbeti za suho, rdeče smučanje; Presenetljivi načini za zmanjšanje gub; Izpustite torbe pod vašimi očmi