ciloxan

Terapevtski razred: Antibiotik

Uporablja se za Ciloxan

Kemijski razred: fluorokinolon

Priprava očesne sluznice Ciprofloksacin je na voljo le z zdravniškim receptom.

Pri odločanju za uporabo zdravila je treba tveganje za jemanje zdravila pretehtati glede na dobro, kar bo storilo. To je odločitev, ki ste jo in vaš zdravnik. Za to zdravilo je treba upoštevati naslednje

Povejte svojemu zdravniku, če ste kdaj imeli kakšne nenavadne ali alergične reakcije na to zdravilo ali katero koli drugo zdravilo. Povejte svojemu zdravniku, če imate kakšne druge vrste alergij, kot so hrana, barvila, konzervansi ali živali. Za izdelke brez recepta natančno preberite oznake ali sestavine pakiranja.

Uporaba ni priporočljiva pri dojenčkih in otrocih do 2 let (očesno mazilo) in 1 leto starosti (oftalmološka raztopina). Pri otrocih, starejših od 1 ali 2 let, po pričakovanjih ta zdravilo ne povzroča različnih neželenih učinkov ali težav, kot pri odraslih.

Veliko zdravil ni posebej preučevalo pri starejših. Zato morda ne bo znano, ali delajo popolnoma enako kot pri mlajših odraslih ali če pri starejših povzročajo različne neželene učinke ali težave. Specifičnih podatkov o uporabi očesnega ciprofloksacina pri starejših pri uporabi v drugih starostnih skupinah ni.

Študije pri ženskah kažejo, da to zdravilo predstavlja minimalno tveganje za dojenčka, kadar se uporablja med dojenjem.

Pred uporabo zdravila Ciloxan

Čeprav se nekatera zdravila sploh ne smejo uporabljati skupaj, v drugih primerih se lahko uporabita dve različni zdravili, tudi če pride do interakcije. V teh primerih vam bo zdravnik morda želel spremeniti odmerek ali pa bodo morda potrebni drugi varnostni ukrepi. Ko jemljete to zdravilo, je še posebej pomembno, da vaš zdravstveni delavec ve, ali jemljete katerokoli od spodaj navedenih zdravil. Naslednje interakcije so bile izbrane na podlagi njihovega potencialnega pomena in niso nujno vseobsegajoče.

Uporaba tega zdravila s katerokoli od naslednjih zdravil ni priporočljiva. Vaš zdravnik se lahko odloči, da vam ne bo zdravil s tem zdravilom ali spremenil nekaterih drugih zdravil, ki jih jemljete.

Uporaba tega zdravila s katerokoli od naslednjih zdravil se običajno ne priporoča, vendar je morda potrebna v nekaterih primerih. Če sta obe zdravili predpisani skupaj, lahko zdravnik spremeni odmerek ali kako pogosto jemljete eno ali obe zdravili.

Uporaba tega zdravila pri katerikoli od naslednjih zdravil lahko povzroči večje tveganje za nekatere neželene učinke, vendar je uporaba obeh zdravil lahko najboljša rešitev za vas. Če sta obe zdravili predpisani skupaj, lahko zdravnik spremeni odmerek ali kako pogosto jemljete eno ali obe zdravili.

Nekatera zdravila se ne smejo uporabljati ob času uživanja hrane ali jedi nekaterih vrst hrane, saj lahko pride do interakcij. Uporaba alkohola ali tobaka z določenimi zdravili lahko povzroči tudi interakcije. Naslednje interakcije so bile izbrane na podlagi njihovega potencialnega pomena in niso nujno vseobsegajoče.

Uporaba tega zdravila s katero koli od naslednjih navedb lahko povzroči povečano tveganje za nekatere neželene učinke, v nekaterih primerih pa je lahko neizogibna. Če se uporablja skupaj, lahko zdravnik spremeni odmerek ali kako pogosto jemljete to zdravilo ali vam daje posebna navodila o uporabi hrane, alkohola ali tobaka.

Za uporabo očesne masti

Za uporabo očesne raztopine (kapljice za oko)

Če želite popolnoma očistiti okužbo oči, še naprej uporabljajte oftalmični ciprofloksacin za celoten čas zdravljenja, tudi če so simptomi izginili. Ne zamudite nobenih odmerkov.

Odmerek tega zdravila bo različen za različne bolnike. Upoštevajte navodila svojega zdravnika ali navodila na nalepki. Naslednje informacije vključujejo le povprečne odmerke tega zdravila. Če je odmerek drugačen, ga ne spreminjajte, razen če vam to naroči vaš zdravnik.

Količina zdravila, ki jo jemljete, je odvisna od moči zdravila. Tudi število odmerkov, ki jih jemljete vsak dan, čas, ki je dovoljen med odmerki, in čas, ki ga vzamete, so odvisni od zdravstvene težave, za katero uporabljate zdravilo.

Če ste pozabili vzeti odmerek tega zdravila, ga vzemite čim prej. Vendar, če je skoraj naslednji čas za vaš naslednji odmerek, preskočite zamujeni odmerek in se vrnite na redni čas odmerjanja. Ne dvojnih odmerkov.

Zdravilo shranjujte v zaprti posodi pri sobni temperaturi, stran od toplote, vlage in neposredne svetlobe. Ne zamrzujte.

Hranite izven dosega otrok.

Ne hranite zastarele medicine ali zdravila, ki ni več potrebna.

Če se vaša okužba oči ne izboljša v nekaj dneh ali če se poslabša, se posvetujte s svojim zdravnikom.

To zdravilo lahko povzroči, da so vaše oči bolj občutljive na svetlobo kot običajno. Nosite sončna očala in se izognete prevelikemu izpostavljanju močni svetlobi, lahko zmanjšate nelagodje.

Zdravilo lahko skupaj s potrebnimi učinki povzroči neželene učinke. Čeprav se ne pojavijo vsi ti neželeni učinki, če se pojavijo, bodo morda potrebovali zdravniško pomoč.

Pravilna uporaba Ciloxana

Če pride do katerega od naslednjih neželenih učinkov, se čimprej posvetujte s svojim zdravnikom

Nekateri neželeni učinki se lahko pojavijo, ki običajno ne potrebujejo zdravniške oskrbe. Ti neželeni učinki med zdravljenjem lahko izginejo, ko se vaše telo prilagodi zdravilu. Tudi vaš zdravstveni delavec vam lahko pove, kako preprečiti ali zmanjšati nekatere od teh neželenih učinkov. Preverite pri svojem zdravstvenem delavcu, če se kateri od naslednjih neželenih učinkov nadaljuje ali je moteč ali če imate kakšna vprašanja o njih

Drugi neželeni učinki, ki niso navedeni, se lahko pojavijo tudi pri nekaterih bolnikih. Če opazite druge učinke, se posvetujte s svojim zdravstvenim delavcem.

Razpoložljivost Rx na recept

Kategorija tveganja C nosečnosti ni mogoče izključiti

CSA Urnik N Ni kontroliranega zdravila

Med uporabo Ciloxana

Zgodovina odobritve Koledar zgodovine zdravila pri FDA

Konjunktivitis, oftalmološki ciprofloksacin, oftalmološki azitromicin, oftalmološki lefofloksacin, oftalmikin eritromicin, oftalmatika gentamicina, oftalmološki toksinamid, ofoksalmoksacin oftalmološki, bacitracin oftalmološki, TobraDex, Vigamox, Maxitrol

Prednizon celićnega črevesja, oftalmološki ciprofloksacin, oftalmični diklofenak, oftalmološki levofloksacin, deltazon, ocuflox, stereapred, voltarenski očesni, stereapredni DS, kviksin

Neželeni učinki Ciloxan

Ciloksan (očesni ciprofloksacin)