ciklookort

Uporablja se za Cyclocort

Terapevtski razred: kortikosteroid, močan

Farmakološki razred: nadpoklicni glukokortikoid

To zdravilo je na voljo le z zdravniškim receptom.

Pri odločanju za uporabo zdravila je treba tveganje za jemanje zdravila pretehtati glede na dobro, kar bo storilo. To je odločitev, ki ste jo in vaš zdravnik. Za to zdravilo je treba upoštevati naslednje

Povejte svojemu zdravniku, če ste kdaj imeli kakšne nenavadne ali alergične reakcije na to zdravilo ali katero koli drugo zdravilo. Povejte svojemu zdravniku, če imate kakšne druge vrste alergij, kot so hrana, barvila, konzervansi ali živali. Za izdelke brez recepta natančno preberite oznake ali sestavine pakiranja.

Ustrezne študije, izvedene do danes, niso pokazale pediatričnih specifičnih težav, ki bi omejile uporabnost amikonidnega topičnega stanja pri pediatrični populaciji. Vendar je zaradi toksičnosti tega zdravila treba uporabljati previdno. Otroci lahko absorbirajo velike količine skozi kožo, kar lahko povzroči resne neželene učinke. Če vaš otrok uporablja to zdravilo, natančno upoštevajte navodila svojega zdravnika.

Podatkov o starosti glede učinkov amikonidnega topičnega na geriatričnih bolnikih ni na voljo.

Pred uporabo Cyclocorta

Pri ženskah ni ustreznih študij za določanje tveganja za dojenčke med uporabo tega zdravila med dojenjem. Preden vzamete to zdravilo med dojenjem, odmerite potencialne koristi pred možnimi tveganji.

Čeprav se nekatera zdravila sploh ne smejo uporabljati skupaj, v drugih primerih se lahko uporabita dve različni zdravili, tudi če pride do interakcije. V teh primerih vam bo zdravnik morda želel spremeniti odmerek ali pa bodo morda potrebni drugi varnostni ukrepi. Obvestite svojega zdravnika, če jemljete katero koli drugo zdravilo na recept ali brez recepta (brez recepta).

Nekatera zdravila se ne smejo uporabljati ob času uživanja hrane ali jedi nekaterih vrst hrane, saj lahko pride do interakcij. Uporaba alkohola ali tobaka z določenimi zdravili lahko povzroči tudi interakcije. Pogovorite se s svojim zdravnikom o uporabi zdravila z živili, alkoholom ali tobakom.

Prisotnost drugih zdravstvenih težav lahko vpliva na uporabo tega zdravila. Posvetujte se s svojim zdravnikom, če imate še kakšne druge zdravstvene težave

Ta razdelek vsebuje informacije o pravilni uporabi številnih izdelkov, ki vsebujejo amcinonid. Morda ni specifično za Cyclocort. Prosimo, pozorno preberite.

Zelo pomembno je, da to zdravilo uporabljate samo v skladu z navodili vašega zdravnika. Ne uporabljajte več tega, ga ne uporabljajte pogosteje in ga ne uporabljajte dlje, kot je naročil vaš zdravnik. To lahko povzroči neželene stranske učinke ali draženje kože.

To zdravilo je namenjeno uporabi samo na koži. Ne razumite v oči. Ne uporabljajte ga na kožnih področjih, kjer so kosi, opekline ali opekline. Če pride do teh območij, takoj sperite z vodo.

To zdravilo se sme uporabljati samo za kožne razmere, ki jih zdravi vaš zdravnik. Preden jo uporabite za druge razmere, se posvetujte s svojim zdravnikom, še posebej, če menite, da je lahko prisotna okužba kože. Zdravila ne smete uporabljati za zdravljenje nekaterih vrst okužb ali stanj kože, kot so hude opekline.

Uporabiti

Odmerek tega zdravila bo različen za različne bolnike. Upoštevajte navodila svojega zdravnika ali navodila na nalepki. Naslednje informacije vključujejo le povprečne odmerke tega zdravila. Če je odmerek drugačen, ga ne spreminjajte, razen če vam to naroči vaš zdravnik.

Količina zdravila, ki jo jemljete, je odvisna od moči zdravila. Tudi število odmerkov, ki jih jemljete vsak dan, čas, ki je dovoljen med odmerki, in čas, ki ga vzamete, so odvisni od zdravstvene težave, za katero uporabljate zdravilo.

Če ste pozabili vzeti odmerek tega zdravila, ga čimprej uporabite. Vendar, če je skoraj naslednji čas za vaš naslednji odmerek, preskočite zamujeni odmerek in se vrnite na redni čas odmerjanja.

Zdravilo shranjujte v zaprti posodi pri sobni temperaturi, stran od toplote, vlage in neposredne svetlobe. Ne zamrzujte.

Hranite izven dosega otrok.

Ne hranite zastarele medicine ali zdravila, ki ni več potrebna.

Vprašajte svojega zdravstvenega delavca, kako morate odlagati katerokoli zdravilo, ki ga ne uporabljate.

Zelo pomembno je, da vaš zdravnik pri rednih obiskih preveri napredovanje vas ali vašega otroka zaradi neželenih učinkov, ki jih lahko povzroči to zdravilo.

Če se vaši ali vaši otrokovi simptomi ne izboljšajo v nekaj dneh ali če postanejo slabši, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Pravilna uporaba amcinonida

Uporaba preveč tega zdravila ali dolgotrajno uporabo zdravila lahko poveča tveganje za težave z nadledvično žlezo. Tveganje je večje pri otrocih in bolnikih, ki že dolgo uporabljajo velike količine. Takoj se pogovorite s svojim zdravnikom, če imate vi ali vaš otrok več kot enega od teh simptomov med uporabo tega zdravila: zamegljen vid, omotico ali omedlevico, hiter, nepravilen ali udaren srčni utrip, povečana žeja ali uriniranje, razdražljivost ali nenavadna utrujenost ali šibkost.

Nehajte uporabljati to zdravilo in se nemudoma posvetujte s svojim zdravnikom, če imate vi ali vaš otrok kožni izpuščaj, pekoč občutek, pekoč občutek, otekanje ali draženje kože.

Ne uporabljajte kozmetičnih sredstev in drugih izdelkov za nego kože na obdelanih površinah.

Zdravilo lahko skupaj s potrebnimi učinki povzroči neželene učinke. Čeprav se ne pojavijo vsi ti neželeni učinki, če se pojavijo, bodo morda potrebovali zdravniško pomoč.

Takoj se posvetujte s svojim zdravnikom, če se pojavi kateri koli od naslednjih neželenih učinkov

Nekateri neželeni učinki se lahko pojavijo, ki običajno ne potrebujejo zdravniške oskrbe. Ti neželeni učinki med zdravljenjem lahko izginejo, ko se vaše telo prilagodi zdravilu. Tudi vaš zdravstveni delavec vam lahko pove, kako preprečiti ali zmanjšati nekatere od teh neželenih učinkov. Preverite pri svojem zdravstvenem delavcu, če se kateri od naslednjih neželenih učinkov nadaljuje ali je moteč ali če imate kakšna vprašanja o njih

Drugi neželeni učinki, ki niso navedeni, se lahko pojavijo tudi pri nekaterih bolnikih. Če opazite druge učinke, se posvetujte s svojim zdravstvenim delavcem.

Med uporabo Cyclocorta

Razpoložljivost Rx na recept

Kategorija tveganja C nosečnosti ni mogoče izključiti

CSA Urnik N Ni kontroliranega zdravila

Zgodovina odobritve Koledar zgodovine zdravila pri FDA

Ekcemi prednizon, topikat flutikazona, topikam triamcinolon, deksametazon, topikat hidrokortizona, aktinizem doksepina

Psoriaza Humira, metotreksat, Remicade, ciklosporin, Stelara, infliksimab

Neželeni učinki Cyclocort

Cikloort (amikonid, aktualen)

Dermatitis, flutikazon topik, topik triamcinolona, ​​topikalni hidrokortizon, prednizolon, topioksepin

Atopični dermatitis prednizona, flutikazonsko topikalno, triamcinolonsko topično, deksametazon, metilprednizolon, topikalno hidrokortizon